Moderator: Moderator
szoku nie ma zwłaszcza w porównaniu z ABS, wiem co pisze bo mam dwie dwulitrówki w domu. Ja bym w każdym razie na taki swap nie tracił czasu, albo przynajmniej ABF albo szkoda zachodu, oczywiście to twoja sprawa, ale poszukaj może nowszego silnika 2.0, nie 2E ale ADY lub AGG. Odpada drogi przepływomierz i w razie ew. przeróbki na LPG sensowniejszą sekwencyjną instalację można włożyć i jeździć długo i tanio.
- pablomed
- Members
pablomed napisał(a):nie 2E ale ADY lub AGG.
nie chciałem się powtarzać ale co temat o swapie to ktoś chce 2e wrzucać i trzeba ludzi nawracać na nowsze
ale
pablomed napisał(a):Odpada drogi przepływomierz
nie wiem czy ten z 2e jest jakiś droższy ale w ADY/AGG też jest przepływka
ABF z tego co wiem jej nie posiada ale znowu sam silnik sporo droższy. dokładnie teraz cen nie znam ale jak przypuszczam to ABF sporo droższy i ja bym się chyba już wolał rzucić na 2.3 vr5 z mk4
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
zmiana z ADY na 2e
Witam.
Sprawa wyglada tak czy da rade wymienic ADY na 2e?;> plug and play?;> czy musze grzebac sie z wiązka;> wiem to ze ady ma inny wtrysk ecu i przepływke ?;> wiec czekam na odp dość pilne.
Sprawa wyglada tak czy da rade wymienic ADY na 2e?;> plug and play?;> czy musze grzebac sie z wiązka;> wiem to ze ady ma inny wtrysk ecu i przepływke ?;> wiec czekam na odp dość pilne.
Obecne MK III moj-golf/by-killerblack-d-t40159.html
Moje byłe Padło:P moj-golf/by-killerblue-t34844.html
-

KillerBlack - Gaduła
Dlatego ze ADY KTÓRE MAM w aucie ma juz prawie 300tys i jest w kiepskiej formie, a mam swoje 2e z rozboitego auta po kapitalce z przebiegiem ok 180tys. Dobra dzieki za odp . temat do zamknięcia
Obecne MK III moj-golf/by-killerblack-d-t40159.html
-

KillerBlack - Gaduła
co do swapa to bardzo prosta jednostka do wsadzenia nic sie nie musisz obawiac ze ci nie bedize pasowac czy cos ABF jeden z niewielu silników nelektryka ma pomysłowo rozlozona bo wszytsko idzie po grodzi silnika i tylko wpinasz kostki kazda pasuje w swoje miejsce nie darady zamienic innej kostki z innym czujnikiem ITD z łap nic nie przerabiasz wsadzasz motor skrecasz i sie trzyma co do elektryki to potrzebna ci tylko komp i wiozka oraz licznik od ABF-a wiazke wpinasz w skrzynke rowniez w miejsca gdzie kazda kostka pasuje w swoje miejsce układasz instalacje i palisz gada wiadomo jak chcesz z 1,8 to musisz kombinowac inna pompe 3 barowa bo 1,8 ma bodajze 1 barowa ale reszte wszytsko pasuje i tak jak ci mowili chłopaki duzo checi i czasu ci przy tym zejdzie
-

BialyUst - Members
elektryka to pikuś, wywalasz stare wiązki i układasz nowe, wpinasz w skrzynkę wszystko tak jak pasuje (na wzór zrób sobie zdjęcie jak było powpinane 1.
i w zasadzie tyle, jedyny problem z elektryką jest gdy masz kombinowane wiązki, tzn poucinane wtyczki itd, więc szukaj takich wiązek które nie były nic kombinowane
i w zasadzie tyle, jedyny problem z elektryką jest gdy masz kombinowane wiązki, tzn poucinane wtyczki itd, więc szukaj takich wiązek które nie były nic kombinowaneMoje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
szkoda ze nikt nie wspominal o bardzo istotnym fakcie jakim jest przekaznik nr 30. Bez niego kolega raczej nie pojezdzi. Musisz go takze przelozyc ze skrzynki bezpiecznikow od dawcy. O ile pamietam to w 3 gniezdzie jest ulokowany. No i warto pomyslec co z IMMO. Napewno taniej bedzie Ci przelozyc z dawcy o ile bedzies opcja uzkyskania go kompletnego.
-

Imper - Members