Moderator: Moderator
wymienilem ten czujnik i myslalem ze juz ok bo kilka dni jezdzilem i zadnych objawow szarpania nie bylo, ale sie pomylilem gdyz znowu sie zaczelo i jest jeszce gorzej tzn ze sa szarpanie ktore wystepuja czasem i utrudniaja jazde gdyz autko sie dlawi i ciezko jest przyspieszyc i sa tez szrpania duzo mniejsze przy ktorych mozna autko rozpedzic ale bardzo intesywne gdyz praktycznie bez przerwy. Po swietach oddaje do mechanika bo ja juz nie mam sily na nie i niech on sie meczy. Mam nadziej ze az tyle do wymieny nie bedzie jak mowisz bo maly koszt to chyba nie jest a jesli tak , to przynajmniej nowy komputer ,sonde i przepustnice bede posiadal:D
- mat199134
- Berbeć
Silniczek krokowy byl wymieniany. Dzieje sie tak tylko na zimnym silniku. Moze cos z ukladem zaplonowym czy cos.Pomoże mi ktoś ? Bo to jest wkurzające że tak kuleje przez chwile.
Dzis odpalilem auto i od razu przelączyłem na gaz to mi sie wydaje ze tez kuleje wiec chyba cos z ukladem zaplonowym.
Dzis odpalilem auto i od razu przelączyłem na gaz to mi sie wydaje ze tez kuleje wiec chyba cos z ukladem zaplonowym.
- Piekal
- Badacz tematu
Chciałbym sie zapytać jakie są objawy złe ustawienia przepustnica(otwarta ok 20%)?
Jestem bokiem prędkości
- Pawełgolfgreen
- Badacz tematu
Ostatnio zauważyłem, że silnik coś nierówno chodzi, co może być przyczyną drgań silnika na wolnych obrotach?
Silnik to 1.4ABD, kiedy jest w ruchu (na biegu) jest wszystko ok ale kiedy wciska się sprzęgło, zaczyna nierówno chodzić i drży cały samochód
Silnik to 1.4ABD, kiedy jest w ruchu (na biegu) jest wszystko ok ale kiedy wciska się sprzęgło, zaczyna nierówno chodzić i drży cały samochód
-

Michu! - Badacz tematu
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
witam moj golfik 1.6 faluje obrotami a na luzie czasem gasnie
czy to wina silnika krokowego nie mowie juz ze silniczek ciagle piszczy przy przekrenconym zaplonie
:D czy to napewno wina silniczka krokowego?? student nie posiada duzo finanso wiec nie ide odrazu do mechanika.
czy to wina silnika krokowego nie mowie juz ze silniczek ciagle piszczy przy przekrenconym zaplonie
:D czy to napewno wina silniczka krokowego?? student nie posiada duzo finanso wiec nie ide odrazu do mechanika.- papel
- Berbeć
Witam mam silnik 1.8 benzyna
Czasami mam problem na luzie , spadają mi obroty a czasami wgl gaśnie. Nie trzyma obrotów dopiero jak bardziej depnę w pedał trzyma bardzo dobrze . Czekam na wasze sugestię co może to powodować co może jest do wymiany .
Czasami mam problem na luzie , spadają mi obroty a czasami wgl gaśnie. Nie trzyma obrotów dopiero jak bardziej depnę w pedał trzyma bardzo dobrze . Czekam na wasze sugestię co może to powodować co może jest do wymiany .
-

Wilkuuu - Berbeć
Wilkuuu napisał(a):Witam mam silnik 1.8 benzyna![]()
Silniczek krokowy może...
[shadow=green]Mój GT Special[/shadow]
-

Pasztet100 - Members
Wilkuuu napisał(a):A może ma wpływ na tą moc filtr stożkowy![]()
a co wymieniłeś na stożek tak się dzieje ?

-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe