Moderator: Moderator
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

łukasz1983 - Members
Panowie
Sprawdziłem świece , były w opłakanym stanie
. Wymieniłem je razem z przewodami . Ale problem dalej zaczął się pojawiać . Goferek traci moc jak odpalę i przejadę kawałek rozgrzeje się i potem śmiga normalnie . Jakieś Rady Panowie ?

Sprawdziłem świece , były w opłakanym stanie
. Wymieniłem je razem z przewodami . Ale problem dalej zaczął się pojawiać . Goferek traci moc jak odpalę i przejadę kawałek rozgrzeje się i potem śmiga normalnie . Jakieś Rady Panowie ?
-

Wilkuuu - Berbeć
Czujnik temperatury na kruccu 

moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
-

MiroGti - Forumowy wyjadacz
- Rocznik: 97
- Silnik: 2.0 AGG GTI
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Wilkuuu miałem podobny problem z moim 1,6 101KM, na zimnym nie miał mocy i nawet nie szło ruszyć z piskiem opon
Dopiero po 2-3 minach jazdy jeździł normalnie. Może to być czujnik temperatury, albo tak jak u mnie źle ustawiony zapłon 
Dopiero po 2-3 minach jazdy jeździł normalnie. Może to być czujnik temperatury, albo tak jak u mnie źle ustawiony zapłon 
[shadow=green]Mój GT Special[/shadow]
-

Pasztet100 - Members
-

łukasz1983 - Members
Dziękuję za pomoc panowie został ustawiony zapłon poprawnie i wszystko działa
. falowanie obrotów zniknęło , ładnie trzyma obroty lecz powstał nowy problem . Jak puszcze pedał gazu albo lekko odpuszczę to strasznie szapie mi samochodem , Co może tym razem nie działać
Panowie jakieś rady

Panowie jakieś rady
-

Wilkuuu - Berbeć
Witam mam problem z obiatami, jałowymi 800obr i silnik czasem faluje a czasem jest ok, nie ważne czy na benzynie czy na gazie, samochód normalnie chodzi nie jest slaby ani nic tylko czasem jest dobrze a czasem nie, i jak np jadę i nacisnę pedał sprzęgła tez obroty spaduja czasem do 600-700 i jest drgawka po czym zaraz jest norma. Silnik 2,0 ADY
- mallolat
- Czytacz
- Rocznik: 1997
- Silnik: 2.0 AGG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
mallolat napisał(a):Witam mam problem z obiatami, jałowymi 800obr i silnik czasem faluje a czasem jest ok, nie ważne czy na benzynie czy na gazie, samochód normalnie chodzi nie jest slaby ani nic tylko czasem jest dobrze a czasem nie, i jak np jadę i nacisnę pedał sprzęgła tez obroty spaduja czasem do 600-700 i jest drgawka po czym zaraz jest norma. Silnik 2,0 ADY
- przepustnica - czyszczenie, adaptacja
- sonda lambda - sprawdzenie, ew. wymiana
Takie dwa chyba najczęściej winne elementy w tym przypadku. Podepnij się kablem diagnostycznym. VCDS czy inny soft powinny pokazać Ci błędy związane z w/w.
-

shift00 - Gaduła
- Rocznik: 96
- Silnik: 1.8T++
- Paliwo: PB