Moderator: Moderator
Wysokie obroty
Panowie, po wymianie silniczka krokowego moj golf po zapaleniu ma ponad 2k obrotów. Ogólnie powoli spada a gdy odepne czujnik temperatuty to obroty spadają i ma te 0,9k obrotów. czasami też jest tak, ze jak dodam gazu to obroty pooowoli spadają, nagle doda sobie gazu i znowu spadają... co go boli?? pomóżcie! Kto w Świętokrzyskim pomógł by mi to zrobić?
-

dawidek1991 - Czytacz
tak jak napisałPłonek, ale możesz wyczyścić przepustnice i zaadoptować ją a to tak nagle ci się stało czy coś robiłeś tzn odłączałeś aku. albo jakieś wtyczki ?
-

Stachu_76 - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
-

dawidek1991 - Czytacz
Nieee, od kolegi z forum
[ Dodano: 2012-11-12, 21:12 ]
Dodam, że dzieje sie to na ciepłym i na zimnym silniku chłopaki
[ Dodano: 2012-11-12, 21:17 ]
Oraz dodam, że zaraz po założeniu chodził w miarę dobrze, ale najgorzej zrobiło sie po odpięciu akumulatorka. Po podpięciu i zapaleniu silnik wskoczył od razu na wysokie obroty sporo ponad 2k i nie chciał zejsc, myślałem, że sie zaadoptuje, ale bez powodzenia. Prawidłowe obroty pojawiają sie gdy odepnę czujkę temp 4 pin albo poprostu wychamuje biegiem silnik tak by zszedł poniżej 2k i wtedy schodzi na 1k....
[ Dodano: 2012-11-12, 21:12 ]
Dodam, że dzieje sie to na ciepłym i na zimnym silniku chłopaki
[ Dodano: 2012-11-12, 21:17 ]
Oraz dodam, że zaraz po założeniu chodził w miarę dobrze, ale najgorzej zrobiło sie po odpięciu akumulatorka. Po podpięciu i zapaleniu silnik wskoczył od razu na wysokie obroty sporo ponad 2k i nie chciał zejsc, myślałem, że sie zaadoptuje, ale bez powodzenia. Prawidłowe obroty pojawiają sie gdy odepnę czujkę temp 4 pin albo poprostu wychamuje biegiem silnik tak by zszedł poniżej 2k i wtedy schodzi na 1k....
-

dawidek1991 - Czytacz