Moderator: Moderator
nie podpinalem poniewaz w wiazce silnika ida takie male wtyczki i one sa podobno od vaga a ja nie wiem gdzie je podlaczyc
Golf 3 Gti Edition 2,0 16v ABF
moj-golf/2-0-16v-abf-gti-edition-by-siwy-t46449.html
Scirocco Scala 2,0 16v ABF
inne-samochody-z-rodziny-vag/scirroco-ii-scala-2-0-16v-abf-by-siwy-t58893.html
Old Volkswagen's NEVER die, They just get lower.
moj-golf/2-0-16v-abf-gti-edition-by-siwy-t46449.html
Scirocco Scala 2,0 16v ABF
inne-samochody-z-rodziny-vag/scirroco-ii-scala-2-0-16v-abf-by-siwy-t58893.html
Old Volkswagen's NEVER die, They just get lower.
-

siwy_83 - Fanatyk
tutaj zdjęcie obrotów, dziś przed wyłączeniem sondy http://s12.postimage.org/kxztvxdal/2012_11_29_08_11_07.jpg
a więc tak..odłączyłem sonde (mam nadzieję, że to jest to..) http://s9.postimage.org/oyugbqy2n/2012_11_30_11_06_26.jpg obroty troszeczkę jakby wzrosły na początku do 850-900.. ale sie unormowało. przejechałem z 500m i oto moje spostrzeżenia:
-Jeżdżąc na benzynie troszke dziwnie zachowywał sie golf, wciskałem gaz a on po chwili jakby reagował i szarpał, ale obroty nie spadały ponizej 800 ani razu nawet jak wciskałem sprzeglo/hamulec/przy zmienie biegów.
-na gazie bardzo dobrze
od czego jest ta wtyczka tuu? http://s13.postimage.org/s1egfzebb/2012_11_30_11_06_37.jpg
jeszcze jedno... rano jak jechałem jak zwykle na benie golf przy dodawaniu gazu zaczął dziwnie drzeć. Mam ustawione, że powyżej 2tys obrotów przełącza się na gaz i właśnie jak zbliżał się do tych 2tys, do tego przełączenia, to bardziej drżał, a po automatycznym przelaczeniu na gaz wszystko idealnie. wydaje mi się, że im wyższy bieg tym mniejsze drgania. Zawsze odpalam na benzynie i daje mu samemu się przełączyć, takie drganie występuje rzadko
a więc tak..odłączyłem sonde (mam nadzieję, że to jest to..) http://s9.postimage.org/oyugbqy2n/2012_11_30_11_06_26.jpg obroty troszeczkę jakby wzrosły na początku do 850-900.. ale sie unormowało. przejechałem z 500m i oto moje spostrzeżenia:
-Jeżdżąc na benzynie troszke dziwnie zachowywał sie golf, wciskałem gaz a on po chwili jakby reagował i szarpał, ale obroty nie spadały ponizej 800 ani razu nawet jak wciskałem sprzeglo/hamulec/przy zmienie biegów.
-na gazie bardzo dobrze
od czego jest ta wtyczka tuu? http://s13.postimage.org/s1egfzebb/2012_11_30_11_06_37.jpg
jeszcze jedno... rano jak jechałem jak zwykle na benie golf przy dodawaniu gazu zaczął dziwnie drzeć. Mam ustawione, że powyżej 2tys obrotów przełącza się na gaz i właśnie jak zbliżał się do tych 2tys, do tego przełączenia, to bardziej drżał, a po automatycznym przelaczeniu na gaz wszystko idealnie. wydaje mi się, że im wyższy bieg tym mniejsze drgania. Zawsze odpalam na benzynie i daje mu samemu się przełączyć, takie drganie występuje rzadko
- bynioo
- Berbeć
Kolego, odpiąłeś mu tps, t wiadomo, że będzie dziwnie chodził, bo nie steruje krokowym
A ta wtyka o którą pytasz to właśnie od krokowca
[ Dodano: 2012-11-30, 15:13 ]
Możliwe, że masz problemy z przepustnicą
Ponoć w 1.6 ABU to często tak się dzieje 
A ta wtyka o którą pytasz to właśnie od krokowca
[ Dodano: 2012-11-30, 15:13 ]
Możliwe, że masz problemy z przepustnicą
Ponoć w 1.6 ABU to często tak się dzieje 
-

dawidek1991 - Czytacz
Kurde koleszko ja mam ten sam problem i rozkłdam ręce.... kilka razy przekładałem krokowy ale to nic nie dało, polepsza się gdy wyjmę wtykę od czujnika temp, ale to nie od, bo sprawdzałem na innym
Ja będę przymierzał się do podmiany całej przepustnicy wraz z regulacją TPS a jak to nic nie da to jadę na kompa. A po czyszczeniu przepustnicy trzeba zrobić adaptację 
Ja będę przymierzał się do podmiany całej przepustnicy wraz z regulacją TPS a jak to nic nie da to jadę na kompa. A po czyszczeniu przepustnicy trzeba zrobić adaptację 
-

dawidek1991 - Czytacz
kolego miałem podobny problem i wyczyściłem przepustnice i przy okazji tez odmę bo byla juz praktycznie zatkana przez ta maź no i wszystko poskręcałem reset ecu i śmiga jak należy adaptacji nie trzebabylo robić
- skolar
- Badacz tematu
-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
to wybaczcie.. w takim razie gdzie wtyka od sondy? ta którą odpiąłem była 4 żyłowa i tym sie zasugerowałem, a nigdy nie grzebałem po silniku.. szukałem o sondach i nie znalazłem odpowiedzi, gdzie wchodzi wtyczka od sondy? najlepiej foto by się przydało, wiem tylko, że szykać musze podłużnej wtyki gdzies po stronie pasażera 

- bynioo
- Berbeć
tak szukaj tam przy rurze wydechowej bedzie widac taki "bolec" wystawac i z niego kable z wtyczka.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
to daj fotki, albo sprawdź z jakich pinów kompa wychodzą. Przepływomierza nie masz, masz tylko czujnik MAP w sterowniku silnika - podstawowy czujnik w tym silniku do niego jest ten węzyk który podpi.ąłe, sprawdź go ponownie. Regulacja obrotów śrubą w regulatrze obrotów jak kolega wyżej radzi to wielki błąd, to jest ustawione fabrycznie i NIE TYKAĆ. Chyba ze w celu wyczyszczenia.
- pablomed
- Members
nie wiem juz bo jestem ciemny w tych silnikach 1.6.. zobacze dzis ta odme jeszcze i rzuce go na vag. moze cos zadziala.
-

pandamian21 - Badacz tematu
Moim zdaniem to w tych silnikach lecą przepustnice mój raz no nie wiem gdzieś na 40 uruchomię tez ma tak jazdę ze obroty lecą pod 2 tys ale dodam lekko jeszcze gazu i schodzi normalnie do wolnych obrotów. I dzieje się tylko na zimnym silniku , a jeśli będzie się to nasilać to wymienię przepustnice i mam nadziej ze przejdzie bo silnik pracuje wzorowo.
Mój Gofer Movie :
moj-golf/moj-zielony-golfik-movie-d-t46252.html
moj-golf/moj-zielony-golfik-movie-d-t46252.html
-

Knight Rider - Badacz tematu
A Adaptowałeś ją po czyszczeniu chociaż ?
moj-golf/vw-golf-3-rolling-stones-t4304.html - Mój red Rolling Stones 

-

Bonix - Badacz tematu