Moderator: Moderator
Sprawdź upg na zawartosc spalin w plynie albo masz walniety korek od zbiorniczka wyrownawczego
moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
-

MiroGti - Forumowy wyjadacz
- Rocznik: 97
- Silnik: 2.0 AGG GTI
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Niestety nie mam przyrządu do sprawdzania a auto stoi uziemione także nie mam jak podjechać nawet do mechanika
Jakby była walnięta uszczelka pod głowicą to nawet na wolnych obrotach tworzyłoby się tak duże ciśnienie,że przy odkręcony korku wylewałaby się woda?
Jakby była walnięta uszczelka pod głowicą to nawet na wolnych obrotach tworzyłoby się tak duże ciśnienie,że przy odkręcony korku wylewałaby się woda?
-

Dawid95 - Czytacz
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
węże ok ale pytania nie rozumiem. Przecież pojemność układu chłodzenia w samym silniku ma ze 3 litry pojemności to tam się tyle zmieści wlewając się wężem z dołu zbiorniczka do bocznego króćca silnika, i dopiero jak się przeleje do poziomu króćca z przodu głowicy to zacznie się wylewać.
- pablomed
- Members
No i ja też tak myślałem. Ze 2-3litry wlałem, ze zbiorniczka wręcz wylewa się a silnikiem nie przelało się. To chyba nie jest normalne gdyż zbiorniczek zamontowany jest wyżej niż kruciec wodny, co lepsze niż cały silnik.
-

Dawid95 - Czytacz
Dawid95 napisał(a):Problem teraz jest ze zbyt dużym ciśnieniem płynu chłodzącego.
Dawid95 napisał(a):dodam tylko,że auto lekko kopci(niebieski dymek), i jest złożony na starej uszczelce. Poprzedni właściciel wymienił ją przed sprzedażą silnika,a ja ściągałem głowicę aby ją tylko sprawdzić,bo nie mogłem odpalić silnika.
.
Dawid95 napisał(a): Na razie założyłem starą uszczelkę,bo będzie robiona głowica, także nie widziałem sensu zakładania nowej.uszczelki
tak czytając to
silnik jest coś kombinowany , a uszczelkę głowicy gdzie nie obróciłeś odwrotnie? i ten króciec boczny dobrze założony jest? bo czasem jak go odwrotnie dasz to otwór w nim jest połowę mniejszy 
-

MiroGti, Silnik miał być po kompletnym remoncie głowicy i w pełni sprawny gdy go kupowałem.
Wsadziłem go i od razu napotkałem problem. Nie chciał odpalić.. Wszystko robione na odpierdziel,aż w końcu postanowiłem sprawdzić czy aby na pewno była robiona ta głowica. Rozebrałem, zawiozłem do sprawdzenia i okazało się,ze potrzebny będzie już jej remont,ale zapalić na niej powinien. To wsadziłem na szybko z powrotem aby sprawdzić czy silnik w ogóle odpali,bo nie widziałem sensu robienia jej gdyż może się okazać,że cały silnik będzie nadawał się do kapitalnego remontu. Teraz go odpaliłem i zauważyłem,że kopci i jest problem z tym ciśnieniem. Chce to ogarnąć, całą instalacje i resztę a później ściągam głowicę, zawożę do robienia i od razu wlecą nowe uszczelki. Kruciec w sumie nie wiem czy go nie dałem odwrotnie,ale i tak muszę go wymienić gdyż ten jest pęknięty oraz wąż z niego do nagrzewnicy mam inny i trochę się on zagina. Podejrzewam,że przez to był słaby przepływ i nie było dobrego obiegu. Termostat już wymieniony, teraz czeka mnie kupno krucca(nie wiem czy używka,czy tani jest nowy), wymiana tego węża i zobaczymy.
Wsadziłem go i od razu napotkałem problem. Nie chciał odpalić.. Wszystko robione na odpierdziel,aż w końcu postanowiłem sprawdzić czy aby na pewno była robiona ta głowica. Rozebrałem, zawiozłem do sprawdzenia i okazało się,ze potrzebny będzie już jej remont,ale zapalić na niej powinien. To wsadziłem na szybko z powrotem aby sprawdzić czy silnik w ogóle odpali,bo nie widziałem sensu robienia jej gdyż może się okazać,że cały silnik będzie nadawał się do kapitalnego remontu. Teraz go odpaliłem i zauważyłem,że kopci i jest problem z tym ciśnieniem. Chce to ogarnąć, całą instalacje i resztę a później ściągam głowicę, zawożę do robienia i od razu wlecą nowe uszczelki. Kruciec w sumie nie wiem czy go nie dałem odwrotnie,ale i tak muszę go wymienić gdyż ten jest pęknięty oraz wąż z niego do nagrzewnicy mam inny i trochę się on zagina. Podejrzewam,że przez to był słaby przepływ i nie było dobrego obiegu. Termostat już wymieniony, teraz czeka mnie kupno krucca(nie wiem czy używka,czy tani jest nowy), wymiana tego węża i zobaczymy.
-

Dawid95 - Czytacz
jak to jeszcze aktualne to mam na sell wszystkieuszczelki paski rozrząd nowe do 2e dodatkowo przepływka i węze od odmy to uzywanealeori i ideał
ze Ci faluje jeździł na lpg i masz przeplywe zwalona krokowca czujnik hallalub lambde
ze Ci faluje jeździł na lpg i masz przeplywe zwalona krokowca czujnik hallalub lambde
- simi-s1
- Czytacz
A czy to,ze kopci to jest wina głowicy czy bardziej pierścieni?
[ Dodano: 2014-05-31, 20:00 ]
Panowie szybka pomoc. Musze zmienić olej,bo tego aktualnego jest mało(10W40) a jadę zaraz do miasta i mógłbym kupić. Bierze olej, tzn. kopci
10W40 czy 15W40? Liczę na szybką odpowiedź z małym uzasadnieniem.
[ Dodano: 2014-05-31, 20:00 ]
Panowie szybka pomoc. Musze zmienić olej,bo tego aktualnego jest mało(10W40) a jadę zaraz do miasta i mógłbym kupić. Bierze olej, tzn. kopci
10W40 czy 15W40? Liczę na szybką odpowiedź z małym uzasadnieniem.
-

Dawid95 - Czytacz
Dawid95 napisał(a):A czy to,ze kopci to jest wina głowicy czy bardziej pierścieni?
wina może być pierścieni a także uszczelniaczy jak się ma ściągnięta głowice to ile to wyciągnąć pierścienie tym bardziej że bardzo drogie nie są i zrobić tak jak bóg przykazał
Dawid95 napisał(a):10W40 czy 15W40?
jeśli myślisz remont robić to zostań przy 10W40 ja kiedyś miałem 2,0 2E i po remoncie dalej był półsyntetyk i grama oleju nie brał ,a 15W40 to już gęsty olej
-