Z czujnika ciśnienia oleju na pewno nie.
Nie sugerujcie się tym,ze z dołu koło miski czystko bo wymyłem wcześniej i leciało obrzeżami skrzyni. Raczej chyba nie leje spod miski? Bo dziwne żeby tak w skrzyni olej był.
Moderator: Moderator
Masz wyciągnięty silnik to moim zdaniem nie zastanawiaj się z wymianą siemeringa wału korbowego . Zdemontuj docisk,tarczę i koło zamachowe to będziesz miał obraz z foto to na 90% on puścił.
Pamiętaj by zaznaczyć osaczenie koła na wale by nie zmienić wyważenia wału
Pamiętaj by zaznaczyć osaczenie koła na wale by nie zmienić wyważenia wału

-

pietrasiak2 - Members
Tarczę się centruje. TZN musisz pokombinować z jakimś wałkiem który wejdzie w otwór w kole (średnica wałka sprzęgłowego) drugie fi to fi wielowpustu tarczy .
Po prostu musisz podebrać coś w podobie do wałka sprzęgłowego średnic (fi) nie pamiętam. Także pokombinuj
Po prostu musisz podebrać coś w podobie do wałka sprzęgłowego średnic (fi) nie pamiętam. Także pokombinuj

-

pietrasiak2 - Members
Ten olej to mi w cale nie wygląda jak ze skrzyni tylko jak smar z półosi ,dziwny jakiś 

moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
-

MiroGti - Forumowy wyjadacz
- Rocznik: 97
- Silnik: 2.0 AGG GTI
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
A ze tak spytam oslony od przeglubu wewnetrznego cale? Ten simering juz zmien jak na widoku ale wina raczej nie po jego stronie a oleju ubywa z silnika albo w skrzyni jest stan ?
moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html
-

MiroGti - Forumowy wyjadacz
- Rocznik: 97
- Silnik: 2.0 AGG GTI
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Tego sam do końca nie wiem,bo ten silnik ze skrzynią dopiero co włożyłem i po paru próbach odpalenia zauważyłem,że cieknie olej,wiec od razu go wyciągnąłem. Także po stanie oleju raczej nie wywnioskuje
Byłem pewien,że to wina simeringu,ale teraz mam mieszane myśli..
Byłem pewien,że to wina simeringu,ale teraz mam mieszane myśli..-

Dawid95 - Czytacz
A tak apropo to uszczelnienie na wałku sprzęgłowym to jest?
Na Twoim miejscu jak nasz to rozebrane wymiwniłbym ten na skrzyni 17 zeta i doszczelnił miskę za silikon ok 22 zł. Przy okazji sprawdziłbym smok i naciąg łańcuszka pompy oleju
Na Twoim miejscu jak nasz to rozebrane wymiwniłbym ten na skrzyni 17 zeta i doszczelnił miskę za silikon ok 22 zł. Przy okazji sprawdziłbym smok i naciąg łańcuszka pompy oleju

-

pietrasiak2 - Members