Witam.
Mam problem ze swoim golfikiem.
Zmieniłem silnik na 2.0 2E 115km 8V, i strasznie falują mu obroty.
Po dodaniu gazu(nawet na maksa) wkręca się prawie do 2tys.jest takie jakby odcięcie paliwa, obroty spadają gdzieś na 1-1.5tys. i znowu rosną i tak w kółko.
Dodam,że nie zmieniłem pompy paliwa a wcześniej był tam silnik 1.4.
Mruga też kontrolka oleju i płynu chłodzącego.
Moderator: Moderator
A swapa robiles kompletnego? Wiazki, komuter? A jak tak to odepnij przeplywke i zobacz czy sie wkreci pow 2tys moze adaptacje przepustnicy trzeba zrobic najlepiej podpiac pod kompa zobaczyc jakie bledy moze zaplon źle ustawiony trzeba to posprawdzac
moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
-

MiroGti - Forumowy wyjadacz
- Rocznik: 97
- Silnik: 2.0 AGG GTI
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Dawid95 napisał(a):nie zmieniłem pompy paliwa a wcześniej był tam silnik 1.4.
nie doczytałem to na pewno nie będzie chodzić
ty masz pompę co robi ciśnienie 1,2 bara a potrzeba ci co robi 3,0 baramoj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html
-

Tak, zmieniałem wiązkę,kompa,wszystko.
Właśnie mam kabel,chciałem podpiąć,ale programu nie mogę żadnego znaleźć
Dobra,to kupuję pompe paliwa i zobaczymy co będzie. Po czym poznać,że dana pompa pompuje akurat 3bary? Żebym nie zrobił się w konia,jak bede kupował.
Co powinienem wpiąć w miejsce zaznaczone na rysunku?
Właśnie mam kabel,chciałem podpiąć,ale programu nie mogę żadnego znaleźć
Dobra,to kupuję pompe paliwa i zobaczymy co będzie. Po czym poznać,że dana pompa pompuje akurat 3bary? Żebym nie zrobił się w konia,jak bede kupował.
Co powinienem wpiąć w miejsce zaznaczone na rysunku?
-

Dawid95 - Czytacz
jak wcześniej był silnik na wtrysku jednopunktowym ABD to masz 1-barową, jak AEX na wielopunkcie to masz dobrą. Ale objawy pasują pewnie była 1-barowa, kup zamiennik sam wkład za parę dych i po kłopocie powinno byc
- pablomed
- Members
Dawid95 napisał(a): Po czym poznać,że dana pompa pompuje aku
powinno na niej pisać lub upewnij się u sprzedawcy podając że masz silnik 2,0 115km 2E jak będziesz kupował

-

Pompa kupiona i zamontowana.
Po odpaleniu niby jest lepiej,bo z początku jakoś tak nierówno ale wkręcił się do 6tys,ale za chwile zaczął wariować..
Po odpaleniu sam wkręcał się do 6tys. jakoś, później w ogóle nie reagował na gaz albo po lekkim dodaniu gazu praktycznie była odcinka..
Później nie dało się go w ogóle wkręcił powyżej 1.5tys., aż w końcu po wielu próbach rozładował się akumulator.
Po zgaszeniu, zobaczyłem,że masa z akumulatora która idzie na silnik jest strasznie ciepła(tak jakby zwarcie miał).
Po odłączeniu przepływomierza nie działa w ogóle pompa paliwa.
Ktoś coś wie:?
Doszedłem sam,że to lewe powietrze dostające się do dolotu. Tamtędy gdzie powinien być wpięty przewód od serwa i przepustnicą.
Wyżej zamieściłem zdjęcie przepustnicy i tam właśnie nie mam nic wpięte
Powinno być tam jakieś podciśnienie czy co?
Bo gdy zatkam to palcem to obroty spadają i lekko fajuje tylko na wolnych,ale to być może wina zapłonu.
Po odpaleniu niby jest lepiej,bo z początku jakoś tak nierówno ale wkręcił się do 6tys,ale za chwile zaczął wariować..
Po odpaleniu sam wkręcał się do 6tys. jakoś, później w ogóle nie reagował na gaz albo po lekkim dodaniu gazu praktycznie była odcinka..
Później nie dało się go w ogóle wkręcił powyżej 1.5tys., aż w końcu po wielu próbach rozładował się akumulator.
Po zgaszeniu, zobaczyłem,że masa z akumulatora która idzie na silnik jest strasznie ciepła(tak jakby zwarcie miał).
Po odłączeniu przepływomierza nie działa w ogóle pompa paliwa.
Ktoś coś wie:?
Doszedłem sam,że to lewe powietrze dostające się do dolotu. Tamtędy gdzie powinien być wpięty przewód od serwa i przepustnicą.
Wyżej zamieściłem zdjęcie przepustnicy i tam właśnie nie mam nic wpięte
Powinno być tam jakieś podciśnienie czy co?
Bo gdy zatkam to palcem to obroty spadają i lekko fajuje tylko na wolnych,ale to być może wina zapłonu.
-

Dawid95 - Czytacz
No na pewno układ podciśnienia to musi być szczelny .
Celuję raczej na słabe połączenie , zresztą jak długo kręciłeś to ma prawo się delikatnie nagrzać ale nie tak jak piszesz
Dawid95 napisał(a):Po zgaszeniu, zobaczyłem,że masa z akumulatora która idzie na silnik jest strasznie ciepła(tak jakby zwarcie miał).
Celuję raczej na słabe połączenie , zresztą jak długo kręciłeś to ma prawo się delikatnie nagrzać ale nie tak jak piszesz

-

pietrasiak2 - Members
Układ był na tyle nie szczelny,że silnik grzał się i ten przewód też.
Teraz już jest okej, nie grzeje się.
Co powinno być podłączone do przepustnicy? Parę postów wyżej zamieściłem zdjęcie o które miejsce dokładniej mi chodzi. Po zatkaniu tego palcem silnik ma wolne obroty,a jak nie zatkam to wolne trzyma w granicach 4tys.
Teraz już jest okej, nie grzeje się.
Co powinno być podłączone do przepustnicy? Parę postów wyżej zamieściłem zdjęcie o które miejsce dokładniej mi chodzi. Po zatkaniu tego palcem silnik ma wolne obroty,a jak nie zatkam to wolne trzyma w granicach 4tys.

-

Dawid95 - Czytacz
Dawid95 napisał(a):Co powinno być podłączone do przepustnicy?
Bardzo proszę
od przepustnicy do zaworka który powinien być pomiędzy obudową filtra powietrza a kielichem Macphersona ,potem od niego do filtra oparów który jest po stronie pasażera ,jak wyjmiesz obudowę filtra to w rogu pod lampa powinieneś go widzieć ,a od filtra oparów idzie do odpowietrzenia baku a ogólnie to działa odwrotnie czyli opary powstałe w paku idą do filtra węglowego (filtr oparów) a następnie do tego zaworka który cyklicznie co jakiś czas wpuszcza te opary do kolektora ssącego u ciebie przez przepustnice

-