moze ktos mi sprawdzic jaki przegub potrzebuje do mojego golfa?
1,9 tdi syncro 96
chodzi mi o srednice podobno roznia sie iloscia zebow?
vin wvwzzz1hztd199141
Moderator: Moderator
marcinkazimierz, troche szukania po necie i bys znalazl np
http://sklep.intercars.com.pl/#/dynamic ... ¬itle=1
-

GrZeChU91 - Members
GrZeChU91 napisał(a):marcinkazimierz, troche szukania po necie i bys znalazl np
kolego to nie takie proste bo byly rozne przeguby a tylko w orginalnej serwisowce wiadomo jaki
- marcinkazimierz
- Gaduła
marcinkazimierz, każdy będzie ci pasował, różnica jest tylko w ilości zębów jak kupisz przegub do GTI/VR6, czyli każdy 4x100 ma taki sam przegub, tylko golfy z 5x100 mają inne
oczywiście są mocniejsze i słabsze, ale w zamiennikach to do każdego silnika dają ten sam (uwzględniając to co pisałem wyżej)
oczywiście są mocniejsze i słabsze, ale w zamiennikach to do każdego silnika dają ten sam (uwzględniając to co pisałem wyżej)
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
-

golfptb - Czytacz
PiJey88 napisał(a):marcinkazimierz, każdy będzie ci pasował, różnica jest tylko w ilości zębów jak kupisz przegub do GTI/VR6, czyli każdy 4x100 ma taki sam przegub, tylko golfy z 5x100 mają inne
dzieku jutro kolega rozbierze i zobaczy czy to napewno przegub bo odglos bardziej przypomina ocieranie o jakis plastyk takie rytmiczne, jak skrecam bardziej
- marcinkazimierz
- Gaduła
A zawieszenie sprawdzałeś czy nie ma czasami luzów ? Przeguby jak już to będą strzelać najlepiej jest je sprawdzić na skręconych kolach na maksa i ruszyć dynamicznie.
Mój Gofer Movie :
moj-golf/moj-zielony-golfik-movie-d-t46252.html
-

Knight Rider - Badacz tematu
Knight Rider napisał(a):Przeguby jak już to będą strzelać najlepiej jest je sprawdzić na skręconych kolach na maksa i ruszyć dynamicznie
to jest metoda na spprawdzenie przegubow zewnetrznych
odnosnie przegubow wew: czestym objawem jest rytmiczne stukanie im szybciej jedziesz tym szybciej puka oraz od pewnej predkosci zaczyna trzasc calym samochodem podczas przyspieszania a trzesienie ustaje w chwili puszczenia pedalu gazu
nie wiem czy dobrze widze na zdjeciu ale podejrzewam ze simering w skrzyni ci chyba poszedl ale zawsze mozna sprawdzic jeszcze oslone przegubu moze jest peknieta i smar sie wydostaje
a odnosnie stukania na nierownosciach to moze byc rowniez wybita poduszka amortyzatora skoro na rownym to ci nie wystepuje
-

strzeliniasty - Members
strzeliniasty napisał(a):nie wiem czy dobrze widze na zdjeciu ale podejrzewam ze simering w skrzyni ci chyba poszedl ale zawsze mozna sprawdzic jeszcze oslone przegubu moze jest peknieta i smar sie wydostaje
To jest to , przerabiałem najpierw był zapocony a potem zaczęło kapać i skrzynia traciła olej , wymiana karcher i po problemie, co do wałka wybieraka to
albo klapie z flanszy , albo uszczelnienie ba wałku wybieraka puściło

-

pietrasiak2 - Members
ja mialem to samo dlatego to napisalempietrasiak2 napisał(a):przerabiałem najpierw był zapocony a potem zaczęło kapać i skrzynia traciła olej
myslalem ze oslona poszla ale po wyjeciu polosi okazalo sie ze simering skrzyni jest do wymiany
-

strzeliniasty - Members
Dzięki panowie
Jednak męczy mnie już to stukanie , byłem u mechanika on nie wie co to
, jest to trochę dziwna sprawa bo na oponach letnich słychać bardziej a na zimowych jakby mniej. Byłem też u znajomego mechanika on też nie wie co tak puka , ale stwierdził że maglownica powoli ma dość. To akurat mogę potwierdzić bo jak się w miejscu kręci to słychać takie zzzzzz jakby miękie opony.
A co najważniejsze maglownica też może stukać podczas jazdy np na wprost?
, jest to trochę dziwna sprawa bo na oponach letnich słychać bardziej a na zimowych jakby mniej. Byłem też u znajomego mechanika on też nie wie co tak puka , ale stwierdził że maglownica powoli ma dość. To akurat mogę potwierdzić bo jak się w miejscu kręci to słychać takie zzzzzz jakby miękie opony.
A co najważniejsze maglownica też może stukać podczas jazdy np na wprost?
-

golfptb - Czytacz
Ja mam tak samo te wewnętrzne zapocone jak Twoje i mam to od marca jak auto kupiłem i ma żadnego luz na nich nawet oleju nie ubywa ze skrzyni a są właśnie tak dziwnie zabrudzone. Lub może ktoś za nasza zachodnia granica już to wymienił a brud pozostał.
Mój Gofer Movie :
-

Knight Rider - Badacz tematu
Powrót do Napęd i skrzynia biegów