Moderator: Moderator
Pukanie
Podczas jazdy na dziurach i czasem przy zmianie biegu jest takie głuche puknięcie, czyżby oberwana poduszka skrzyni??
- robert19kor
- Badacz tematu
- robert19kor
- Badacz tematu
pukac moze wiele rzeczy...wiazd na kanał lub podnosnik i sprawdź... jesli faktycznie czujesz to pod lewarkiem moze wudech sie urwał lub osłona termiczna...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
przegub wewnetrzny
Siema musze wymienic przegub ten z prawej strony przy skrzyni i teraz moje pytanie jest nastepujace czy ciezko jest takie cos wymienic i czy musze cały ten drazek z dwoma przegubami(wewnetrzny+ zewnetrzny) wyciagnac??? u mnie ten przegub jak go chwyce reka i macham to cos przeskakuje (strzela) i jest cały mokry w oleju. macie jakies fotoporady lub cos w tym stylu to bym prosił
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
czy to przegub?
Witanko. Przy jeździe na wprost mam pukanie po lewej stronie(czuć na kierownicy)i słychać.Gdy lekko dam w prawo pukanie zanika..Proszę o sugestie..Pozdro
- Samarexus
- Berbeć
Ja osobiście w ,,dwójce'' zrobiłem tak:
zdjąłem koło ,odkręciłem przegub zewnętrzny ,odkręciłem śróbe z sworznia wachacza i odkręciłem przegub wewn. i wyjąłem całą pół ośke. I później wymyłem i zdjąłem zabezpieczenie i zbiłem go i założyłem nowy i montaż na odwrót i włala
\
A to jak jest mokry to możesz od razu uszczelniacz wymienić ten co jest pod kielichem z przegubu wewn.
zdjąłem koło ,odkręciłem przegub zewnętrzny ,odkręciłem śróbe z sworznia wachacza i odkręciłem przegub wewn. i wyjąłem całą pół ośke. I później wymyłem i zdjąłem zabezpieczenie i zbiłem go i założyłem nowy i montaż na odwrót i włala
\
A to jak jest mokry to możesz od razu uszczelniacz wymienić ten co jest pod kielichem z przegubu wewn.
-

mariusz325 - Gaduła
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1900
- Nadwozie: 5-drzwiowe
sprobuje tak zrobic jak napisałes tylko musze miec wolne bo tak to ciagle praca a nocami nie bede go robił. bo nawet jak łapie za cała poł ośkie to słychac takie cykanie. a zbierznosc trzeba bedzie ustawiac??
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
rafal9119 napisał(a):sprobuje tak zrobic jak napisałes tylko musze miec wolne bo tak to ciagle praca a nocami nie bede go robił. bo nawet jak łapie za cała poł ośkie to słychac takie cykanie. a zbierznosc trzeba bedzie ustawiac??
nie trzeba ,
dlatego napisałem Ci żebyś zbił tak go ze sworznia wachacza bo wtedy ci sie nic nie przestawi bo tylko w jedne miejsce wchodzi sworzeń 
-

mariusz325 - Gaduła
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1900
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Ja tak miałem to myślałem że nic poważnego jak zajechałem do mechanika na warsztat to musiałem wymienić cały wachacz to wymieniłem dwa i było git nic nie pukało, ale prawdopodobnie będzie u ciebie przegub wymieni i będzie po kłopocie
- paliwo
- Badacz tematu
Powrót do Napęd i skrzynia biegów