Moderator: Moderator
witam podłączam się do pytania poniewiaż w moim Golfie także podejrzewam przegub ale chcę sie jeszcze upewnić . problem wygląda następująco ...
Po przejechaniu paru km (myślę że do momętu gdy smar sie nie rozgrzeje lub rozeje lub rozejdzie z uwagi na zimę ) słychać bardzo głośny stukot z prawej strony podczas przyśpieszania
na każdym biegu , gdy auto jedzie własnym pędem (bez gazu) nie stukot ucicha ale zostaje szarpanie (chociaż szarpanie może być spowodowane zupełnie innym czynnikiem ) proszę o szybką pomoc
panowie liczę na was 
Po przejechaniu paru km (myślę że do momętu gdy smar sie nie rozgrzeje lub rozeje lub rozejdzie z uwagi na zimę ) słychać bardzo głośny stukot z prawej strony podczas przyśpieszania
na każdym biegu , gdy auto jedzie własnym pędem (bez gazu) nie stukot ucicha ale zostaje szarpanie (chociaż szarpanie może być spowodowane zupełnie innym czynnikiem ) proszę o szybką pomoc
panowie liczę na was 
- michaspasta
- Berbeć
a jest jakiś sposób żeby sprawdzić dokładnie czy to napewno wewnętrzny?? i czy można go wymienić w domowych warunkach 

- michaspasta
- Berbeć
Żeby dokładnie to sprawdzić to nie wiem. Miałem kiedyś taki przypadek. Jadąc na wprost wraz ze wzrostem prędkości było słychać stukot. Zaprowadziłem auto do mechanika i mi właśnie wymienił wewnętrzny przegub.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
no to jutro będę musiał się trochę pomęczyć ze względu na brak funduszu będę zmuszony zrobić to w domu jakoś .. Dzięki wielkie za pomoc
na chmielakach masz u mnie piwo 
na chmielakach masz u mnie piwo - michaspasta
- Berbeć
glowna przyczyna uszkodzenia przegubu wewnetrznego to w czasie jazdy na wprost wraz ze wzrostem predkosci slychac rytmieczne stukanie im szybciej jedziesz tym szybciej stuka oraz przy przyspieszaniu trzesie calym autem
odnosnie pukania - mialem ten objaw okazalo sie ze pukalo lozysko w przednim kole, mialem tez drugi objaw trzeslo calym autem okazalo sie ze przegub
zeby sprawdzic skrec kola zlap reka za polos i staraj sie nia machac - jak bedzie luz na ktores to w tej przegub do wymiany - od razu polecam nie kupowac nowego zamiennika tylko kupic uzywana ori polos z przegubami
odnosnie pukania - mialem ten objaw okazalo sie ze pukalo lozysko w przednim kole, mialem tez drugi objaw trzeslo calym autem okazalo sie ze przegub
zeby sprawdzic skrec kola zlap reka za polos i staraj sie nia machac - jak bedzie luz na ktores to w tej przegub do wymiany - od razu polecam nie kupowac nowego zamiennika tylko kupic uzywana ori polos z przegubami
-

strzeliniasty - Members
Powrót do Napęd i skrzynia biegów