Moderator: Moderator
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Brak pierwszego biegu mk3 VR6
Witam. Mam problem. W golfie III VR6 brakło pierwszego biegu. R.2.3.4.5 jest i dziala normalnie, a jedynki brak. Z pod maski bieg zachowuje sie jakby wskoczyl lecz niestety jedynki nie ma. Wrzucam na 1 bieg i puszczam sprzeglo auto nie jedzie. Byly próby ustawiania na linkach lecz niestety bez rezultatów. Może ktoś orientuje sie w czym problem ?
PozdraVWiam.
PozdraVWiam.
-

djmarius - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Problem biegi 1.9 tdi
Wiem szukałem ale nie znalazłem odpowiedzi dla siebie problem mam z biegami górnymi tzn 1 3 5 wsteczny wchodzi jak porządnie się go wbije. 1 wchodzi jak się trafi czasem sie przyblokuje trzeba wrzucić na 2 i jeszcze raz na 1 w ostateczności wbić podobnie jak R. 3 blokowała się czasem ale popsikałem smarem tam koło skrzyni te wszystkie mechanizmy i troszkę się poprawiło i 5 czasem tez nie wchodzi trzeba na luz pomachać i wtedy wchodzi z biegami 2 i 4 niema problemów
GOLF 3 Variant 1.9 tdi 66kw/90km
Dam jeszcze obrazek na którym jest schemat może ułatwi w tłumaczeniu. Pzdr

GOLF 3 Variant 1.9 tdi 66kw/90km
Dam jeszcze obrazek na którym jest schemat może ułatwi w tłumaczeniu. Pzdr

- vito217
- Czytacz
1/3/5
Przy 1 jest uzywana linka ktora odpowiada za boki i do przodu, w 3 tylko do przodu, w 5 linka na boki i do przodu.
Czyli ta do przodu to mocowanie linki 44. Poluzowalbym srube i przestawil w ktoras strone. IMO trzeba cofnac na mocowaniu w strone sciany grodziowej zeby lepiej wchodzily 1/3/5.
Linka na mocowaniu 49 odpowiada za ruchy lewarka na boki. Byc moze tez wymaga drobne regulacji.
Przy 1 jest uzywana linka ktora odpowiada za boki i do przodu, w 3 tylko do przodu, w 5 linka na boki i do przodu.
Czyli ta do przodu to mocowanie linki 44. Poluzowalbym srube i przestawil w ktoras strone. IMO trzeba cofnac na mocowaniu w strone sciany grodziowej zeby lepiej wchodzily 1/3/5.
Linka na mocowaniu 49 odpowiada za ruchy lewarka na boki. Byc moze tez wymaga drobne regulacji.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
moze jest brak zebów na trybie 1 biegu. moze tryb jest tak zjechany ze nawet nie zgrzytnie bo nie ma o co...
-

SotoM - Members
-

SotoM - Members
Nie można wrzucać biegów .
Witam.
Mam problem ze skrzynią biegów. Otóż przy uruchomionym silniku nie mogę wrzucić żadnego biegu. Jedynie wsteczny ze strasznymi zgrzytami wejdzie. Jak wyłączę silnik to biegi przeskakują normalnie. Jak na wyłączonym silniku wrzucę jakiś bieg i później odpalę silnik na wciśniętym sprzęgle, to jak puszczam sprzęgło i dodaję lekko gazu rusza normalnie ale da się jechać tylko na tym biegu, który wrzuciłem. Tak więc na 2 do mechanika chyba dojadę.
Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy ?
Mam problem ze skrzynią biegów. Otóż przy uruchomionym silniku nie mogę wrzucić żadnego biegu. Jedynie wsteczny ze strasznymi zgrzytami wejdzie. Jak wyłączę silnik to biegi przeskakują normalnie. Jak na wyłączonym silniku wrzucę jakiś bieg i później odpalę silnik na wciśniętym sprzęgle, to jak puszczam sprzęgło i dodaję lekko gazu rusza normalnie ale da się jechać tylko na tym biegu, który wrzuciłem. Tak więc na 2 do mechanika chyba dojadę.
Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy ?
xgrzesio2
- xgrzesio2
- Berbeć
-

SotoM - Members
Powrót do Napęd i skrzynia biegów