Witam mam mały problem.
Przy wrzucaniu 1 i 2
ciżeko sie te biegi wrzuca .
NA 2 jak se przeciągnie to tak jakby coś latało w silniku nie wiem czy to dobrze opisałem
Moderator: Moderator
- Alien
- Czytacz
moze kwestia wyregulowania
a najlepiej wymiana oleju w skrzyni-olej okazuje sie lekiem na wiele problemów...
a najlepiej wymiana oleju w skrzyni-olej okazuje sie lekiem na wiele problemów...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
- Alien
- Czytacz
Nie wchodzi 1 bieg !?
Witam.
Słuchajcie czy ktoś mial taki problem w krzyni biegów,że często nie chce wejść 1 bieg. Czasem sie uda go wbić a czasem wchodzi ledwo co ale w sytuacjach dzie trzeba nieraz szybko wbic jedynke to nie moge i musze dac na dwojke i z dwojki wjechac na jedynke. Slyszalem ze kazdy bieg ma swoj synchronizator czy myslicie ze to padl synchronizator. Nie wiem co mam robic juz tak jezde od kilku miesiecy ale jest coraz gorzej i mnie to wkurza . Co robic samo wyciagniecie skrzyni i sprawdzenie co to moze byc wyniesie mnie ze 300zl czy nie lepiej kupic inna , ale znowu czy ta inna bedzie dobrza i jak ja sprawdzic ?
Słuchajcie czy ktoś mial taki problem w krzyni biegów,że często nie chce wejść 1 bieg. Czasem sie uda go wbić a czasem wchodzi ledwo co ale w sytuacjach dzie trzeba nieraz szybko wbic jedynke to nie moge i musze dac na dwojke i z dwojki wjechac na jedynke. Slyszalem ze kazdy bieg ma swoj synchronizator czy myslicie ze to padl synchronizator. Nie wiem co mam robic juz tak jezde od kilku miesiecy ale jest coraz gorzej i mnie to wkurza . Co robic samo wyciagniecie skrzyni i sprawdzenie co to moze byc wyniesie mnie ze 300zl czy nie lepiej kupic inna , ale znowu czy ta inna bedzie dobrza i jak ja sprawdzic ?
- fejsik
- Czytacz
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
no wiesz pomoglo na tyle ze musze zaczac od oleju bo nie mam pojecia czy byl kiedykolwiek wymieniany, jesli olej nie pomoze to bedzie synchronizator czyli bardzo duze koszta, nie wiem co zrobie ale wiem jedno czekaja mnie duze wydatki 

- fejsik
- Czytacz
nie wlewaj oleju 75W tylko 80W90. jeśli ma olej okazać się lekiem to wlej 80W lepiej to wpłynie na skrzynie i się troszkę wyciszy.
75w moze pomorze ale nie na długu jeśli mówisz ze letasz juz tak kilka miesiecy...
75w moze pomorze ale nie na długu jeśli mówisz ze letasz juz tak kilka miesiecy...
-

SotoM - Members
nie pamiętam jaka masz skrzynie w 1.6 ale jeśli tą małą to do niej wchodzi niecałe 3L.
wymiana oleju w skrzyni max 30zł dostęp wszędzie jest elegancki jedynie czasami występują problemy z odkręceniem korków.
wymiana oleju w skrzyni max 30zł dostęp wszędzie jest elegancki jedynie czasami występują problemy z odkręceniem korków.
-

SotoM - Members
Powrót do Napęd i skrzynia biegów