Moderator: Moderator
trzeba odkręcić klamkę (wkręt na jej wysokości od wewnętrznej strony profilu). moim zdaniem to tzw. wiosełko będzie do wymiany.
-

sirGrzesio - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Ja bym zaczął od dokręcenia tej klamki na śrubokręt krzyżak i tam chyba lewy gwint jest a przynajmniej powinien być. Sprawdź najpierw ten sposób jak nie pomoże to wtedy jak sirGrzesio napisał.
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
To tzw. wiosełko nie ma w tym przypadku nic do rzeczy... Ono odpowiada za przekazywanie obrotu kluczykiem do zamka. Z tego co autor tematu pisze, to problem nie jest z odkluczaniem drzwi, tylko po prostu z ich otwieraniem.
Bez rozebrania tapicerki z drzwi się nie obędzie. Drzwi od środka otwierają się bez problemu, bo do otwierania z środka i z zewnątrz są dwa osobne cięgna. Musisz zdjąć tapicerkę i zobaczyć co tam się stało.
Bez rozebrania tapicerki z drzwi się nie obędzie. Drzwi od środka otwierają się bez problemu, bo do otwierania z środka i z zewnątrz są dwa osobne cięgna. Musisz zdjąć tapicerkę i zobaczyć co tam się stało.
- daniel93
- Berbeć
Ja miałem identycznie.
Co zrobiłem ? - odkreciłem klamkę i tam jest takie ciągno które podgiąłem w stronę wnętrza auta. Efekt ? - drzwi otwierają sie normalnie.
Poprostu brakuje Ci "zakresu" na klamce i musisz mocno pociągnąć aby drzwi się otworzyły.
* to cięgno wchodzi w taki chaczyk w klamce.
Co zrobiłem ? - odkreciłem klamkę i tam jest takie ciągno które podgiąłem w stronę wnętrza auta. Efekt ? - drzwi otwierają sie normalnie.
Poprostu brakuje Ci "zakresu" na klamce i musisz mocno pociągnąć aby drzwi się otworzyły.
* to cięgno wchodzi w taki chaczyk w klamce.
Mój golfik
-

slawek5t - Members
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Zablokowane drzwi tylnie pasażera
Witam,
Mam taki problem. Przy wysiadaniu zaistniał problem otworzenia drzwi. Klamka od wewnątrz jest cały czas odgięta. Nie można drzwi otworzyc od wewnątrz jak i zewnątrz, nie można też klamki ułożyc w prawidłowej pozycji, cały czas odbija.
Czy ktoś wie jak odblokowac centralny na jednych drzwiach? Jak trochę przymrozi centralny blokuje drzwi pasażera.
Dzięki za pomoc.
Mam taki problem. Przy wysiadaniu zaistniał problem otworzenia drzwi. Klamka od wewnątrz jest cały czas odgięta. Nie można drzwi otworzyc od wewnątrz jak i zewnątrz, nie można też klamki ułożyc w prawidłowej pozycji, cały czas odbija.
Czy ktoś wie jak odblokowac centralny na jednych drzwiach? Jak trochę przymrozi centralny blokuje drzwi pasażera.
Dzięki za pomoc.
- katarzyna89
- Berbeć
Ja miałem identyczny problem i juz wychodziłem z siebie bo raz otworzyłem drzwi i nie moglem ich zamknąć i musiałem tyrać bysem do roboty
ale poszperałem troche i przyczyną okazał sie zamarznięty zamek;/. wjechalem do ojca do garazu , pozyczylem od siostry syszarke do wlosów i grzałem jakos z 5 minut i odpuściło.Zamknąłem drzwi i teraz boje sie je otwierać;/. Aby do wiosny! 
ale poszperałem troche i przyczyną okazał sie zamarznięty zamek;/. wjechalem do ojca do garazu , pozyczylem od siostry syszarke do wlosów i grzałem jakos z 5 minut i odpuściło.Zamknąłem drzwi i teraz boje sie je otwierać;/. Aby do wiosny! 
-

duszek_vw - Czytacz
katarzyna89, duszek_vw, tutaj macie wszystko:
http://www.golf3.pl/topics6/zima-zamarz ... t15555.htm
http://www.golf3.pl/topics6/zima-przyma ... t23083.htm
http://www.golf3.pl/topics6/zima-zamarz ... t15555.htm
http://www.golf3.pl/topics6/zima-przyma ... t23083.htm
-

krysek0309 - Badacz tematu
duszek_vw napisał(a):Ja miałem identyczny problem i juz wychodziłem z siebie bo raz otworzyłem drzwi i nie moglem ich zamknąć i musiałem tyrać bysem do robotyale poszperałem troche i przyczyną okazał sie zamarznięty zamek;/. wjechalem do ojca do garazu , pozyczylem od siostry syszarke do wlosów i grzałem jakos z 5 minut i odpuściło.Zamknąłem drzwi i teraz boje sie je otwierać;/. Aby do wiosny!
Tylko u mnie dziś je otworzyłam, pasażer wsiadł, ale nie mógł wysiąśc. :\ drugie drzwi trochę przymarzły i musiałam kombinowac jak wydostac go z samochodu... tylko zastanawia mnie ta "odskoczona" klamka (od środka), nie można jej ustawic w takiej pozycji jakiej powinna byc. I tu jest właśnie problem, czy coś po drodze od klamki do zamka się nie zerwało na przykład, i czy ma to wpływ na otwieranie z zewnątrz, czy to jakiś inny problem i jak się dostado środka przy zamkniętych drzwiach?
- katarzyna89
- Berbeć