mam maly problem poniewaz moj samochod stoi na dworzu a wiec jest podatny na mroz. zawsze rano mam problemy z otwarciem drzwi od strony pasazera . czy ma ktos moze jakies sposoby na to albo pomysly ja osobiscie myslalem nad posmarowaniem uszczelki smarem ale nie wiem czy to pomoze .
moim zdaniem silikon k2 jeden z lepszych preparatów do uszczelek tylko ze po kazdym myciu samochodu trzeba znow dokladnie przejechac po uszczelkach ... bo znow przymarznie... woda robi swoje
Powiem Ci ze ja tak robie raz na tydzien i wsiadam bez problemu...
Trzeba tez pamietac ze uszczelki to nie wszystko ja ostanio przejechalem tym silikonem tez drzwi tam gdzie łącza sie z uszczelkami... zastanawiam sie czy nie przejechac drzwi wazelinka a uszczelki silikonem czy to bedzie dobra mieszanka
Temat zostaje podwieszony bo mysle ze Duzo osob bedzie sie pytalo jak zabezpieczyc drzwi aby wejsc w zime do golfa
Wiec prosze o pisanie w nim swoich sposobów
Ostatnio zmieniony przez K@mil 2009-12-17, 14:46, w całości zmieniany 1 raz
Ja kupiłem zwykły preparat do smarowania uszczelek który "smaruje" i zabezpiecza uszczelki przed czynnikami zewnętrznymi które mogłyby je zniszczyć. Cena koło 5 zł i wsiadam bez problemu. Proponuję także nasmarować zwykłym smarem mechanizm w drzwiach bo on też ma tendencję do zamarzania i nawet silikon ani inny specyfik nie pomoże. Przerabiałem to u siebie w tym roku.
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Silnik: TDI AFN ++ Pomógł: 25 razy Wiek: 27 Dołączył: 15 Mar 2008 Posty: 1190 Skąd: Lidzbark Warmiński
Wysłany: 2011-11-08, 08:57
o posmarowanie uszczelek warto pokusic sie juz teraz, aby gdy nagle przyjdzie mrozik nie bylo rozczarowania! Ja osobiscie rowniez przesmaruje silikonem k2