Moderator: Moderator
revor, jesli potrafisz coś majstrować: wyjmij bębenek włóż w niego kluczyk i zeszlifuj wystające zapadki albo poprzekładaj je miejscami aż się uda tak zeby nie wystawały, jest ryzyko że schowek będzie się otwierał też innymi kluczykami ale i tak klamka schowaka ma mniej ząbków niż w drzwiach
- pablomed
- Members
Muszę powiedzieć chłopaki że mam podobny problem, bo kupnie nowej klamki i kręceniu kluczyka w prawo czy w lewo nie zamyka go....
Porobiłem fotki tego zamka, w tym co dostałem to była obudowa w której jest sprężyna i bolec który trzyma wszystko w kupie i trzeba było włożyć wkładkę kluczyka tylko.....
a w starej klamce był tylko bębenek, tak jak widać na fotce, wydaje mi się że tam na końcu powinno chyba coś być bo jest dziurka, ale jak kluczyk jest włożony i się kręci to wkładka nic nie blokuje w całek klamce...
czy ktoś ma to wyjęte i orientuje się czego tam jeszcze brakuje? a może ma takie coś ze starej klamki
a w starej klamce był tylko bębenek, tak jak widać na fotce, wydaje mi się że tam na końcu powinno chyba coś być bo jest dziurka, ale jak kluczyk jest włożony i się kręci to wkładka nic nie blokuje w całek klamce...
czy ktoś ma to wyjęte i orientuje się czego tam jeszcze brakuje? a może ma takie coś ze starej klamki

- katarzyna89
- Berbeć
pompka centralnego sama sie włącza
witam mam problem z pompka centralnego zamka sama sie włącza na kilka sekund gdy otwieram którekolwiek z drzwi dzieje się tak od kilku dni na włączonym zapłonie gdy wyłączam zapłon również się włącza na kilka sekund Pomóżcie
- Sylwekkuk
- Berbeć
Piszę to praktycznie w każdym temacie i napiszę również tu, znajdź i wyjmij pompkę, zabierz do domu, otwórz ją przeczyść to co zaśniedziałe, zostaw na noc na kaloryferze, żeby się wysuszyła i załóż z powrotem.
Też miałem coś podobnego: zamykałem auto kluczykiem, pociągnąłem za klamkę i pompka się włączała.
Też miałem coś podobnego: zamykałem auto kluczykiem, pociągnąłem za klamkę i pompka się włączała.
-

Sekate - Badacz tematu
ja mialem taki przypadek ze po zamknieciu wszystkich drzwi kluczykiem(centralnie)pompka wyla przez jakies 30 sekund,wiec to zbyt dlugo,przystawilem reke do wewnetrznej krawedzi tylnych lewych drzwi i czulem na dloni jak uchodzi powietrze z ich wnetrza,po zdjeciu boczku okazalo sie ze przewod od c.zamka byl w jednym miejscu pekniety i dlatego tak wyla,podejrzewam ze masz ten sam przypadek...
-

lookasgolf33 - Gaduła
Czy w golfie III w tylnej klapie jest regulacja klamki.
Koledzy czy w golfie III w tylnej klapie jest regulacja klamki chodzi o to że nie mogę otworzyć klapy ponieważ ten przycisk w klamce dochodzi do samego końca i nie otwiera klapy. Nie wiem czy tam w środku jest jakieś cięgno lub linka które się naciągnęło i może przez to nie da się otworzyć i czy da się to jakoś naprawić ?
- jaro9003
- Berbeć
jaro9003, nie ma regulacji. Jest ciegno, które mogło spść z zaczepu.
Częsty objaw w trójce ze względu na to, że tylna klapa w okresie jesienno-zimowym dostaje dużo brudu, błota itd. Muszisz to rozebrać, wyczścić, przesmarować.
Częsty objaw w trójce ze względu na to, że tylna klapa w okresie jesienno-zimowym dostaje dużo brudu, błota itd. Muszisz to rozebrać, wyczścić, przesmarować.
Ostatnio edytowano 10 lut 2012, o 00:45 przez Sivy, łącznie edytowano 1 raz
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
-

Sivy - Members
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi