wchodzisz do bagażnika od środka, odkręcasz plastik o którym mówił przedmówca i tam już się dostaniesz do zamka, tylko teraz czy masz centralny czy nie o to jest pytanie...
centralka w niczym nie przeszkadza w następnych ruchach bo tylko wyciągniesz drut łączący z pompką i tyle, a w czym tkwi problem nie mam pojęcia niestety, jak będziesz miał jakieś fotki to coś radzić wtedy mogę. No mówię mi się połamał element odpowiadający za zamykanie kluczyka w centralce, i tak się powoli zbieram do zmiany wszystkich zamków w golfince
Witam. mam problem z zamkiem hydraulicznym sterowanym z kluczyka. pompka zamyka drzwi i otwiera, ale gdy otwieram i już wypchnie rygielki nadal pracuje przez około 10-15 sekund. w czym może być problem?? z góry dziękuje za odpowiedz.
pneumatyczny nie hydrauliczny - dla ścisłości. Jak kolega wyżej pisze nieszczelność, ale zdarz się uszkodzenie elektroniki przy pompce - wskutek dostanie się wody do niej.
dzięki za poprawke, powietrze, wiec pneumatyczny. pompka raczej jest ok, rozebrałem i jest sucha, nic na to nie wskazuje... ale zauważylem ze jak otwieram zamek od strony kierowcy to tam slychac powietrze, więc myśle że warto zajrzec
Witam.
Mam golfa 3 kombi rok 94 i chciałem założyć mu klapę z Yachtinga. Przy przekładce okazało się że klamka zamka od mojej starej klapy nie wchodzi, jest za duża do otworu w klapie od Yachtinga. Pytanko czy to jakaś inna klamka a może od młodszych modeli kombi wszystkie są mniejsze.
Pozdro.
klamki i lusterka z polo 6n pasują na 100 % do golfa III wiem bo mam założone u siebie.
-klamki nie trzeba nic przerabiac-warto kupic klamki gotowe do lakierowania wtedy wystarczy pod kolor pomalowac.
-lusterka też nie trzeba nic przerabiac żeby przykręcic,ale będą lekko odstawały-trzeba ześlifowac tam gdzie są te 3 pręciki którymi się lusterka przykręca do drzwi żeby lepiej lusterka przylegały do drzwi.
witam.
mam zamiar zabrać się za wymianę wkładek zamków w moim golfie. nie wiem czy te z allegro warto zamawiać czy nie jest to czasem jakiś tani szmelc czy tez może szukać po jakiś sklepach motoryzacyjnych?? i jeszcze pytanie dotyczące wymiany - czy odkręcić tą śrubę co trzyma klamkę i wyciągnąć wkładkę czy tez lepiej rozebrać boczek drzwi?