Moderator: Moderator
Nie odkręcaj nic nie zdejmuj tylko obejrzyj ranty dolne progów które widać od dołu bez zdejmowania nakładek. Jeśli tam niema widocznej korozji to zostaw to. Fabryucznbie założone nakładki bardzo dobrze chronią progi. Mam w domu GTI z 93 roku i nawet śladu tam niema rudej nigdzie
- pablomed
- Members
Wgięty próg
Witam, panowie ostatnio wgiąłem próg od strony pasażera. Doradzcie mi jak zrobic, czy jest jakas inna możliwość niż wycięcie go i wspawanie drugiego. Proszę o pomoc i rady!!!
- Bandzior
- Czytacz
zapewne lewarkiem tak zrobiłes?Bandzior napisał(a):ostatnio wgiąłem próg od strony pasażera.
ja u siebie w taki sposób powginalem po obu stronach.Powiem ci ze jesli tak juz ci sie zdarzyło to lepeij wyciac cały prób i wspawac nowy z grubszej blachy ja np. mam z blachy 4mm.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ja za lewa i prawa strona +konserwacaja podwozia zapłacilem 450zł lakieru nie dawałem bo koles pociagnał mi je barankiem na czarno.Ale teraz to smiało bez zadnych problemów lewarkiem moge autko podniesc i nic sie nie krzywi.Bandzior napisał(a):a jaki to jest koszt mniej więcej zeby to wszystko zrobic farba, próg no i robota??
Oczywiscie koszty moga byc inne bo mi to wstawial znajomy.
-

swatu - VIP
zrób tak jak mowie .bo naprawde nie ma sensu ladowac full kasy i wstawiac jakies badziew lepeij znalezc fachowca i niech wstawi grubsza blache 
-

swatu - VIP
Każdy próg ma w sobie kilka korków gumowych na swojej długości oraz na zakończeniach (w nadkolach)
Możesz wyjąć któryś i stalowym prętem wypchnąć blachę do zewnątrz, resztę kitujesz, szlifujesz i malujesz
Mi tak się wbił lewarek do progu
ale nie ma śladu po tym 
Możesz wyjąć któryś i stalowym prętem wypchnąć blachę do zewnątrz, resztę kitujesz, szlifujesz i malujesz
Mi tak się wbił lewarek do progu
ale nie ma śladu po tym 
-

marcinkoz2910 - Members
zalerzy jakie masz łonczenie u mnie był wkrety i takie blaszki pozaginane no i nie wytrzymało jak podnosiłem ale rozebrałem poprzeginałem i jest fajnie prysłęm barankiem i sladu brak zamiast wstawiac cos w progi kupiłem nowy lewarek i podkładam głębiej pod auto
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
robota progów
witam, byłem dzisiaj u blacharza i powiedział mi za wspawanie nowych progów + łatanie podłogi + konserwacja i malowanie 500zł(cały materiał jego).tanio chyba nie???trochę sam maluje to wiem, że sam mój metalic kosztuje seta 18zł, podkład i klar w granicach 12 zł setka każdy, do tego guma, szpachla, konserwacja, prąd blacha i progi...na bank razem ok 300zł.co o tym sądzicie?
-

DK77 - Czytacz