Moderator: Moderator
RostStyle na progach
Witam, Zadaje się ze zaczeło brać mi progi blisko przedniego nadkola, żre aż mlaska, na wiosnę nie obędzie się bez konserwacji, mam czarny lakier więc zlikwidowanie ognisk rdzy nie bedzie trudne, prysnąc można nawet sprayem, jak myślicie czy gdybym latem przykleił folię termokurczliwą na progi obyło by sie bez zjawiska rdzy? Macie moze jakiś patent na progi i ochronę przed solą i śniegiem? U was też sie pokazało?
-

mazzieh84 - Badacz tematu
mazzieh84 napisał(a): U was też sie pokazało?
Nie
mazzieh84 napisał(a): Macie moze jakiś patent na progi i ochronę przed solą i śniegiem
Nic nie poradzisz progi zawsze beda rdzewiec... Wymien na nowe tak jak kolega tutaj
http://www.golf3.pl/topics6/jak-wymieni ... ight=progi
dobrze zakonserwuj i bedzie spokoj na nastepne 10lat
Mozesz tez wspawac kawal blachy tam gdzie ci je i na to Baranek i jakos to bedzie wygladac

-

K@mil - POMOCNIK

ja calkiem wycialem stare progi bo blacha była zbyt cienka i lewarkiem sie gieło,no i rdza swoje zrobila. teraz mam blache chyba 4 no i baranek od zewnatrz a od wewnatrz zakonerwowane + wcisnieta spora ilosc oleju silnikowego ktory po całej powierzchni sie rozprowadził.
narazie zadnych sladów nowych ognisk rdzy nie widac.
narazie zadnych sladów nowych ognisk rdzy nie widac.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
u mnie jest to samo przy nadkolu progi leca a nad tym ale juz nie na progu pokazały się bąble orientuje się może ktoś z was ile kosztuje wymiana progów? 

-

Sebek45-93 - Berbeć
ja u siebie za lewy i prawy płaciłem około 500zł za komplet 2 szt. blacha 4 takze nic jej nie grozi nawet lewarerkSebek45-93 napisał(a):orientuje się może ktoś z was ile kosztuje wymiana progów?

-

swatu - VIP
metalowy próg czy się nada??
co o tym sądzicie? czy szału nie ma? Gniją mi progi mam zamiar je zrobić i dodatkowo założyć takie cuś...
http://www.allegro.pl/item900428422_vw_ ... _lewy.html
http://www.allegro.pl/item900428422_vw_ ... _lewy.html
-

LTD - Czytacz
ja dobrze zrobisz stary i dobrze zabezpieczysz to nawet taka dokladka nic nie a ,bo jak ma od nowa zgnic to i tak zgnije.jak bedziesz wstawaił nowe progi to daj grubsza blache.
-

swatu - VIP
nie dawaj zadnych nalkadek wiedz o tym ze podhodzi wilgoc kurz brud i zaczyna gnic. Dobrze zabezpiecz i bedzie wporzadku.
NISKO SZEROKO TWARDO czyli GERMAN STYLE
-

vwolf - Czytacz
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0
vwolf napisał(a):nie dawaj zadnych nalkadek wiedz o tym ze podhodzi wilgoc kurz brud i zaczyna gnic. Dobrze zabezpiecz i bedzie wporzadku.
ja jak szukałem auta to właśnie patrzyłem czy ma nakładki ....
jeden gość od Afn za 9000 tyś powiedział jak się zapytałem co tam pod nakładkami się dzieje to powiedział ze nie wie, bo nie zaglądał, to mu podziękowałem, bo pewnie już armagiedon

-

jacekPlacekkk - Gaduła