Moderator: Moderator
webasto?co to znaczy/no ale benyzniak tez duzo pali zanim sie silnik rozgrzeje i gaz zalaczy sie/tutaj sie chyba nic nie da zrobic/chociaz jak sie trzymie samochod w garazu to mzoe tyle czasu nie potrzebuje zeby sie nagrzac silnik,nie wiem mam tylko opinie osob nie parkujacych w garazach;p
- michaelseven
- Czytacz
michaelseven napisał(a):webasto?co to znaczy/no ale benyzniak tez duzo pali zanim sie silnik rozgrzeje i gaz zalaczy sie/tutaj sie chyba nic nie da zrobic/chociaz jak sie trzymie samochod w garazu to mzoe tyle czasu nie potrzebuje zeby sie nagrzac silnik,nie wiem mam tylko opinie osob nie parkujacych w garazach;p
webasto ogrzewanie postojowe , na krotkich odcinkach dieslem w meiscie potrafi spalic 9 litrów ropy , tak tylko diesel koszmarnie dlugo sie zagrzewa
Ostatnio edytowano 16 lut 2013, o 15:33 przez marcinkazimierz, łącznie edytowano 1 raz
- marcinkazimierz
- Gaduła
no to niezle
[ Dodano: 2013-02-16, 14:34 ]
to moze rzeczywiscie najlepszym rozwiazniem bedzie benzyniak tylko oby wytrzymal gaz
Ogladalem silniki z audi a3 tam silniki maja miejsze spalanie ale pewnie za duzo roboty
http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/audi-a3/
[ Dodano: 2013-02-16, 14:34 ]
to moze rzeczywiscie najlepszym rozwiazniem bedzie benzyniak tylko oby wytrzymal gaz
Ogladalem silniki z audi a3 tam silniki maja miejsze spalanie ale pewnie za duzo roboty
Ostatnio edytowano 16 lut 2013, o 15:36 przez michaelseven, łącznie edytowano 1 raz
- michaelseven
- Czytacz
urzytkowanie diesla to wcale nei takie piekne kwiatki - chyba ze jezdzisz na trasie . a tak musisz go grzac ( swiece) pilnowac fitrów katów i tak nigdy niema 100% pewnosci ze odpali na duzym mrozie . ja mialem i benzyne i benzyne/gaz i diesla , i gdzyby nie zwrot vatu wrocilbym do benzyny/gazu
[ Dodano: 2013-02-16, 14:41 ]
2.0 115 koni zakladasz porzadna sekwencje i masz spokoj z turbina zaworkami i innymi pierdolami dieslowymi. choc osobiscie polecalbym ci kupic golfa 4 z tym silnikiem
[ Dodano: 2013-02-16, 14:41 ]
2.0 115 koni zakladasz porzadna sekwencje i masz spokoj z turbina zaworkami i innymi pierdolami dieslowymi. choc osobiscie polecalbym ci kupic golfa 4 z tym silnikiem
- marcinkazimierz
- Gaduła
moze i tak ale ja sie juz zdecydowalem na to, 3 mi sie podobaja wiec tego bede sie trzymal:)wkoncu silnik to czesc zamienna/ co roku jest juz coraz mniej golfow,dwojki juz malo widoczne sa, niedlugo 3 pojda w zapomnienie a ja jestem temu przeciwny
marcinkazimierz A co powiesz o silnikach a Audi a3?bylby z tego jakis sens czy to juz dwukrotenie wieksze koszty?
marcinkazimierz A co powiesz o silnikach a Audi a3?bylby z tego jakis sens czy to juz dwukrotenie wieksze koszty?
- michaelseven
- Czytacz
michaelseven, to są te same silniki, VW, Audi, Seat i Skoda. Jedyne czego w Golfie 4 nie było to te dwie najmocniejsze wersje 1.8 turbo 209 i 225KM
na spalanie katalogowe nie patrz, bo to TE SAME silniki
2.0 115KM z gazem, piękna sprawa.. i oszczędnie i się zbiera w Golfie, który jest lekki. Tylko... to ten sam silnik co wychodził w 3
na spalanie katalogowe nie patrz, bo to TE SAME silniki
2.0 115KM z gazem, piękna sprawa.. i oszczędnie i się zbiera w Golfie, który jest lekki. Tylko... to ten sam silnik co wychodził w 3

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
michaelseven napisał(a):moze i tak ale ja sie juz zdecydowalem na to, 3 mi sie podobaja wiec tego bede sie trzymal:)wkoncu silnik to czesc zamienna/ co roku jest juz coraz mniej golfow,dwojki juz malo widoczne sa, niedlugo 3 pojda w zapomnienie a ja jestem temu przeciwny
przeciesz to samo to grupa vag przejedz sie gdzies w komisie czy kolegi samochodem z wybranym silnikiem , przed wyborem sprawdz koszty typu rozrzadz sprzeglo swiece jaki typ jest regulacji zaworów ( gaz) poczytaj na autocentrum opinie,
zapytaj gazownika o koszt instalacji
- marcinkazimierz
- Gaduła
przeciez tam nie ma takich samych? np 1.4 TFSI 125km
albo 1.8 TFSI 200km
Chyba ze na tej stronie nie maja wszystkich modeli wymienionych
przeciez tam nie ma takich samych? np 1.4 TFSI 125km
albo 1.8 TFSI 200km
Chyba ze na tej stronie nie maja wszystkich modeli wymienionych
- michaelseven
- Czytacz