Golf 5

Rozmowy bez żadnych ograniczeń. ;)

Moderator: Moderator

Golf 5

Postprzez michaelseven » 14 lut 2013, o 19:59

Wie ktoś moze czy daloby sie zamontowac silnik z golfa 5 do 3?co zrobic zeby przelozenie napedu spolgralo itp
michaelseven
Czytacz
 
Posty: 85
Dołączył(a): 30 mar 2011, o 20:46
Lokalizacja: xyz

Golf 5

 

Postprzez Paweu » 14 lut 2013, o 20:11

michaelseven napisał(a):Wie ktoś moze czy daloby sie zamontowac silnik z golfa 5 do 3?co zrobic zeby przelozenie napedu spolgralo itp


Sprecyzuj o jaki silnik Ci chodzi.

Większym lub mniejszym nakładem pracy wszystko da radę.
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4278
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez michaelseven » 14 lut 2013, o 20:21

2.0TDI 140KM o symbolach BKD/CBAB lub 1.9TDI 105KM DSG o symbolach BJB/BKC/BXB/BLS
michaelseven
Czytacz
 
Posty: 85
Dołączył(a): 30 mar 2011, o 20:46
Lokalizacja: xyz

Postprzez Paweu » 14 lut 2013, o 20:24

michaelseven napisał(a):2.0TDI 140KM o symbolach BKD/CBAB lub 1.9TDI 105KM DSG o symbolach BJB/BKC/BXB/BLS


A można wiedzieć czemu akurat diesel z mk5?
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4278
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez michaelseven » 14 lut 2013, o 20:25

przedewszystkim nie powinnien sie rozsypac tak szybko a czas leci
michaelseven
Czytacz
 
Posty: 85
Dołączył(a): 30 mar 2011, o 20:46
Lokalizacja: xyz

Postprzez Paweu » 14 lut 2013, o 20:29

Nowsze diesle są bardziej awaryjne od starszych konstrukcji więc osobiście gdybym miał wkładać diesla szukałbym AFN'a silnik montowany w mk3 więc odpada problem rzeźbienia nowych punktów mocowania silnika chociażby...
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4278
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez michaelseven » 14 lut 2013, o 20:31

teraz mamy 2013 rok wiec te silniki wszystkie z lat 90 juz siadaja nie pracuja juz tak jak powinny dlatego szukam jakiegos kozystniejszego rozwiazania /samochody z rocznikow 2010 maja przebieg ponad 100tys km a jak ktos mówi ze ma w golfie 2 czy 3 100pare tys przejechane to jest pier...za przeproszeniem
Ostatnio edytowano 14 lut 2013, o 20:38 przez michaelseven, łącznie edytowano 1 raz
michaelseven
Czytacz
 
Posty: 85
Dołączył(a): 30 mar 2011, o 20:46
Lokalizacja: xyz

Postprzez marcinkazimierz » 14 lut 2013, o 20:49

jak znajdziesz dawce z cala wiazka komputerem zegarami i milionem czujnikow to mozesz sie wziasc za przeszczep , poczym okaze sie ze trzeba wymienic oprogramowanie w skrzyni za 1000 zł bo zaczelo sie kopac. , radze ci wyremontuj to co masz albo zrob tuning.

pamietaj ze te nowe silniki sa projektowane gwarancyjnie czyli maja przezyc gwarancje a pozniej sie skopac to raz po drugie polowa to wytwór chinski
poczytaj strone http://vwszrot.pl/
Ostatnio edytowano 14 lut 2013, o 20:53 przez marcinkazimierz, łącznie edytowano 1 raz
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez michaelseven » 14 lut 2013, o 20:51

a czemu akurat mi miałoby oprogramowanie siasc?myslalem ze to ja jestem tylko pesimista;p ale w sprawie mojego samochodu chociaz mam nadzieje
michaelseven
Czytacz
 
Posty: 85
Dołączył(a): 30 mar 2011, o 20:46
Lokalizacja: xyz

Postprzez marcinkazimierz » 14 lut 2013, o 20:55

bo dsg jest szybkie i na tym sie konczy zaleta tego automatu pozatym jaki sens pchanie w golfa 3 minimum 15 tys?
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez michaelseven » 14 lut 2013, o 20:56

stworzenie wymazonego samochodu?pozatym obawiam sie ze coniektorzy o wiele wiecej pieneidzy wladowali w swoj samochod
michaelseven
Czytacz
 
Posty: 85
Dołączył(a): 30 mar 2011, o 20:46
Lokalizacja: xyz

Postprzez marcinkazimierz » 14 lut 2013, o 20:58

michaelseven napisał(a):stworzenie wymazonego samochodu?pozatym obawiam sie ze coniektorzy o wiele wiecej pieneidzy wladowali w swoj samochod


za 15 mozna naprawde ciekawe auta poszukac proponuje ci zmienic marke i zrobic jazdy testowe

chyba ze masz zilon kasy i bedzie to samochod do zabawy, wtedy wstaw sobie r32

ile masz lat?
Ostatnio edytowano 14 lut 2013, o 21:07 przez marcinkazimierz, łącznie edytowano 1 raz
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Następna strona

- - -



Powrót do Na luzie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości