Moderator: Moderator
Golf 5
Wie ktoś moze czy daloby sie zamontowac silnik z golfa 5 do 3?co zrobic zeby przelozenie napedu spolgralo itp
- michaelseven
- Czytacz
michaelseven napisał(a):Wie ktoś moze czy daloby sie zamontowac silnik z golfa 5 do 3?co zrobic zeby przelozenie napedu spolgralo itp
Sprecyzuj o jaki silnik Ci chodzi.
Większym lub mniejszym nakładem pracy wszystko da radę.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Nowsze diesle są bardziej awaryjne od starszych konstrukcji więc osobiście gdybym miał wkładać diesla szukałbym AFN'a silnik montowany w mk3 więc odpada problem rzeźbienia nowych punktów mocowania silnika chociażby...
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
teraz mamy 2013 rok wiec te silniki wszystkie z lat 90 juz siadaja nie pracuja juz tak jak powinny dlatego szukam jakiegos kozystniejszego rozwiazania /samochody z rocznikow 2010 maja przebieg ponad 100tys km a jak ktos mówi ze ma w golfie 2 czy 3 100pare tys przejechane to jest pier...za przeproszeniem
Ostatnio edytowano 14 lut 2013, o 20:38 przez michaelseven, łącznie edytowano 1 raz
- michaelseven
- Czytacz
jak znajdziesz dawce z cala wiazka komputerem zegarami i milionem czujnikow to mozesz sie wziasc za przeszczep , poczym okaze sie ze trzeba wymienic oprogramowanie w skrzyni za 1000 zł bo zaczelo sie kopac. , radze ci wyremontuj to co masz albo zrob tuning.
pamietaj ze te nowe silniki sa projektowane gwarancyjnie czyli maja przezyc gwarancje a pozniej sie skopac to raz po drugie polowa to wytwór chinski
poczytaj strone http://vwszrot.pl/
pamietaj ze te nowe silniki sa projektowane gwarancyjnie czyli maja przezyc gwarancje a pozniej sie skopac to raz po drugie polowa to wytwór chinski
poczytaj strone http://vwszrot.pl/
Ostatnio edytowano 14 lut 2013, o 20:53 przez marcinkazimierz, łącznie edytowano 1 raz
- marcinkazimierz
- Gaduła
a czemu akurat mi miałoby oprogramowanie siasc?myslalem ze to ja jestem tylko pesimista;p ale w sprawie mojego samochodu chociaz mam nadzieje
- michaelseven
- Czytacz
bo dsg jest szybkie i na tym sie konczy zaleta tego automatu pozatym jaki sens pchanie w golfa 3 minimum 15 tys?
- marcinkazimierz
- Gaduła
stworzenie wymazonego samochodu?pozatym obawiam sie ze coniektorzy o wiele wiecej pieneidzy wladowali w swoj samochod
- michaelseven
- Czytacz
michaelseven napisał(a):stworzenie wymazonego samochodu?pozatym obawiam sie ze coniektorzy o wiele wiecej pieneidzy wladowali w swoj samochod
za 15 mozna naprawde ciekawe auta poszukac proponuje ci zmienic marke i zrobic jazdy testowe
chyba ze masz zilon kasy i bedzie to samochod do zabawy, wtedy wstaw sobie r32
ile masz lat?
Ostatnio edytowano 14 lut 2013, o 21:07 przez marcinkazimierz, łącznie edytowano 1 raz
- marcinkazimierz
- Gaduła