Moderator: Moderator
Ale kolego czy to musi być problematyczny diesel 2.0 TDI nie lepiej benzynę ?
Mój Gofer Movie :
moj-golf/moj-zielony-golfik-movie-d-t46252.html
moj-golf/moj-zielony-golfik-movie-d-t46252.html
-

Knight Rider - Badacz tematu
jakies rozdwojenie jazni chcesz mocny samochod który mało pali i jeszcze robisz swap , jesli tak chesz to kup diesla z mk3 zrob remont silnika tuning i bedziesz mial to samo z pewnoscia ze sie nei zdupczy i zaoszczedzisz kase
- marcinkazimierz
- Gaduła
temat bez sensu i nie rozumie autora.
Mowisz ze benzyna duzo pali owsem ale jesli stac cie na włozenie w starego golfa 20 kawałkow wiec stac cie na zalanie do baku!!!
Albo sie ogarnij i kup dobra 4 w tej cenie masz full opszon.
Misie wydaje ze temat to prowokacja
Mowisz ze benzyna duzo pali owsem ale jesli stac cie na włozenie w starego golfa 20 kawałkow wiec stac cie na zalanie do baku!!!
Albo sie ogarnij i kup dobra 4 w tej cenie masz full opszon.
Misie wydaje ze temat to prowokacja
-

scyzormks - Gaduła
stac mnie na zrobienie porzadnego samochodu a co w tym zlego ze zalezy mi na oszczednosci i mocy?przeciez ja nie mowie tutaj o 200km/h,pozatym silnikow jest od chu... ktore PALA MAŁO I MAJA ODPOWIEDNIA MOC,wiecej wy sie wszyscy pplujecie niz ja;p/takie gadki disle sa awaryjne,spytaj sie osoby ktora ma disla to powie tobie ze zajebist. silnik/jeden mowi tak drugi tak/KAZDY CHWALI TO CO MA
Miałem silnik 1,8 75km takze mam porownanie bo spalanie wychodzilo mi rzedu 9-10litrow/100 i tylko 75km,a niestety silnik z takich lat przy takiej mocy maja mala zwrotnosc, chociaz jak mialem kadeta to dawal ostro
Miałem silnik 1,8 75km takze mam porownanie bo spalanie wychodzilo mi rzedu 9-10litrow/100 i tylko 75km,a niestety silnik z takich lat przy takiej mocy maja mala zwrotnosc, chociaz jak mialem kadeta to dawal ostro
- michaelseven
- Czytacz
"nie mówię tutaj o 200km/h" - po co jakieś cuda wianki i zabawa z takim swapem... do 200/h wystarczy zdrowe 2.0, o ABFie czy VRce nie wspominając
"takie gadki diesle są awaryjne" - oczywiście, stare są bezawaryjne i robią po 500 tys jak się dba. Tyle że nowe rzadko kiedy dociągają 150 tys bez poważniejszych usterek
"każdy chwali to co ma" - no często tak jest, jednak wiele osób narzeka na brak mocy w słabszych silnikach
"mają małą zwrotność" - wytłumacz mi proszę na czym polega "zwrotność" silnika? Łatwo się nim manewruje w komorze silnika czy jak?
"takie gadki diesle są awaryjne" - oczywiście, stare są bezawaryjne i robią po 500 tys jak się dba. Tyle że nowe rzadko kiedy dociągają 150 tys bez poważniejszych usterek
"każdy chwali to co ma" - no często tak jest, jednak wiele osób narzeka na brak mocy w słabszych silnikach
"mają małą zwrotność" - wytłumacz mi proszę na czym polega "zwrotność" silnika? Łatwo się nim manewruje w komorze silnika czy jak?

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
na zwrotnosc przeklada sie calosc samochodu miedzy innymi tez silnik
[ Dodano: 2013-02-15, 15:31 ]
500tysiecy km powiadasz?myslisz ze golfy ile maja przejechane 100tysiecy?zapomnij kazdy ma juz dawno przekrecony licznik po 300km czyli lacznie tam maja minimum wlasnie to 400-500tysiecy przejechane jak nie wiecej/dlatego skoro chce wladowac tyle pieniedzy nie wiem czemu niektorzy sie dziwia ze chce wstawic cos nowszego,ja tym samochodem bede jezdzil tyle ile sie da/ewentualnie mozna by bylo zrobic regenracje calego silnika jakiegos starszego tylko by to mnie kosztowalo 4-5 tysiecy zł,pytanie czy jest sens?pewnie nie ma zadnego,dlatego sprobuje poszukac czegos odpowiedniego z golfa 4 tak bedzie najlepiej
[ Dodano: 2013-02-15, 15:31 ]
500tysiecy km powiadasz?myslisz ze golfy ile maja przejechane 100tysiecy?zapomnij kazdy ma juz dawno przekrecony licznik po 300km czyli lacznie tam maja minimum wlasnie to 400-500tysiecy przejechane jak nie wiecej/dlatego skoro chce wladowac tyle pieniedzy nie wiem czemu niektorzy sie dziwia ze chce wstawic cos nowszego,ja tym samochodem bede jezdzil tyle ile sie da/ewentualnie mozna by bylo zrobic regenracje calego silnika jakiegos starszego tylko by to mnie kosztowalo 4-5 tysiecy zł,pytanie czy jest sens?pewnie nie ma zadnego,dlatego sprobuje poszukac czegos odpowiedniego z golfa 4 tak bedzie najlepiej
- michaelseven
- Czytacz
Czytam to i czytam i nie mogę już wytrzymać . Po co wy ludzie to ciągle komentujecie ? . Człowiek normalnie się zapytał czy da radę to zrobić i prosi o poradę a każdy go chcę nakłonić do zmiany decyzji po co ? . Czy ktoś was prosił o to ?. Ludzie albo pomagacie albo nie komentujcie to jest jego decyzja
3 strony w ogóle nie na temat
!
3 strony w ogóle nie na temat
!- juby666
- Czytacz
zamknie ktos ten temat? Gosciu chce mega swapa za worek $$$$, a pozniej wyjezdza z tekstem, ze jesli bylaby to bena to musi wlozyc lpg, bo za duzo pali 

Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
-

Grzesiek2507 - Members
wez troche pomysl czlowieku...to tak samo jak ktos kupuje nowy samochod po chu...ma kupowac oszczedny, skoro go stac kupic samochod za np 40tys to moze zrec duzo paliwa/ZENADA/niesamowite podejscie i logistyka
Co niektorzy sie tak czepiaja jakby im zal dupe sciskal czy nie wiem jak to nazwac.
Człowiek zaklada post pyta sie czy daloby sie wlozyc silnik z golfa 5 to zamiast ktos normalnie odpowiedziec mi tak daloby sie,musisz zrobic tak i tak,poradzic, doradzic to nie.Tylko po co tak czemu tak,pytam sie wtedy o inne propozycje oszczednego z odpowiednia moca silnika to dalej komentarze negatywne jakbym komus krzywde zrobil pytaniem:)
Co niektorzy sie tak czepiaja jakby im zal dupe sciskal czy nie wiem jak to nazwac.
Człowiek zaklada post pyta sie czy daloby sie wlozyc silnik z golfa 5 to zamiast ktos normalnie odpowiedziec mi tak daloby sie,musisz zrobic tak i tak,poradzic, doradzic to nie.Tylko po co tak czemu tak,pytam sie wtedy o inne propozycje oszczednego z odpowiednia moca silnika to dalej komentarze negatywne jakbym komus krzywde zrobil pytaniem:)
- michaelseven
- Czytacz