Moderator: Moderator
(wolałbym silnik wyciągnąć niż to badziewie
), teraz problem pary znikł, jednakże strasznie śmierdzi jeszcze z nawiewu podczas puszczania cieplego powietrza ale podejrzewam, że to przez tą starą nagrzewnicę i tłuste wloty! nagrzewnica grzeje ale to nie jest takie ciepło jak było wtedy, jakoś to się ureguluje ktoś wie?? to jedna sprawa a druga to taka, że wąż idący od chłodnicy górny jest gorący tak jak być powinno ale ten dolny powinien być ciepły a jest zimnawy?? dodam, że podczas wymiany jak go zacząłem testować temp. doszła do 90 nawet troche więcej i potem na postoju bez wentla sama spadła?? coś tam się zapowietrzyło ktoś wie?? 
Adamsowa napisał(a):Wielkie dzięki za pomoc w poniedziałek się tym zajmę.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-10-20, 21:02 ]
Mam jeszcze jedno pytanie. Jak zdemontować popielniczkę żeby nic nie uszkodzić?
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-11-03, 08:14 ]
Może ktoś mi pomóc??
killah napisał(a):Obrazek było tysiąc razy na forum. Jeśli 2 i 3 nie działają a 1 i 4 tak to znaczy że blaszka w nawiewie nie ma styku.
Musisz zdjąć obudowe nawiewu. W tym celu wyjmujesz popielniczkę i i tam podwadzasz ten plastik. Koło lewego pokrętła zobaczysz metal a pod nim tak a blaszkę która nie dotyka tego metalu na 2 i 3 biegu. Jak podegniesz ją tak żeby stykała się z tym metalem na 1 2 3 4 biegu to będzie działać.

Wiem wiem ... pare lat temu tez sobie wymienilem nagrzewnice i wiem jakie to "przyjemne" zajecie. A zwlaszcza jak robisz to sam... Ale do tematu
Smród zniknie niedlugo, nowa nagrzewnica sie wypala, i smierdzi palonym plastikiem albo czyms w tym stylu, ale podstawa to dobrze odpowietrzyc uklad chlodzenia. Powiedzialbym ze masz problem z termostatem skoro wąż na dole zimny, ale skoro przed wymiana nagrzewnicy bylo dobrze a teraz jest kicha , to mi to wyglada jedynie na zapowietrzony uklad (nie cierpie odpowietrzania
)

Miałem to samo w astrze, po dodaniu do płynu chłodniczego magicznego proszku do łatania dziur w układzie, załatało mi nagrzewnice na amen
No i mu się odetkała. Ja swoją wymieniłem... 
smród faktycznie pomału znika poczekamy może niedługo nic nie będzie czuć!! właśnie apropo odpowietrzania, podczas dłuższej jazdy i powrocie do domu przy gorącym silniku odkeciłem korek wlewu płynu chłodzenia i podczas gazowania patrzałem co się stanie i wkońcu płyn się zaczął wylewać i wężami wychodziło powietrze, dolałem płynu i załączył się pierwszy bieg chłodzenia wentlem, następnie wąż od chłodnicy dolny zrobił się cieplutki, i myślałem że wszystko jest ok i wczoraj zrobiłem powtórke bo znowu wąz dolny był zimny i znowu poszło powietrze ale juz troche mniej i wszystko znowu ruszyło!!! co się dzieje z tym aż tak mocno mi się układ zapowietrzył??? jednakże po tym jak się niby "odpowietrzył" w aucie dalej jest letnie powietrze!!! może to ta klapka od zmiany ciepłego na zimne powietrze nie domyka się!!! gdzie jest przyczyna co zrobić jak go dobrze odpowietrzyć i sprawdzić że jest odpowietrzony!!! pomocy zima idzie!!!!!!!!!! 
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości