po co odrazu drutem przeciez sa na rynku dostepne róznego rodzaju pianki np"PLAK" który przeczyszcz a jednoczesnie odgrzybia cały układ.PabloSBT napisał(a):i czyściłem nawiewy drutem
Moderator: Moderator
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ale jak prysnę np tym plakiem do kratek i będzie tam jakiś liść to co on go wyżre czy dalej liść bedzie siedział
?
?- PabloSBT
- Members
a skad masz miec niby liscia skori powietrze najpierw leci przez filtr,tam sie poprostu kurz zbiera i tyle
-

swatu - VIP
no domyślam się że to coś większego niż kurz skoro zapchało ten nawiew a jak wyjąłem kratke to liścia klonu tam miałem nie wiem skąd 

- PabloSBT
- Members
wlasnie szukalem podobnej rady do ww problemu.
bo jazda bez nawiewu przy -22st to dosc niemila sprawa,
u mnie to nie to,
bo jazda bez nawiewu przy -22st to dosc niemila sprawa,
u mnie to nie to,
- malinavip21
- Berbeć
Dzieki chłopaki aż sam się ździwiłem że jakaś pianka pomogła
kupiłem k2 do oczyszczania klimatyzacji bo w sklepie nie słyszeli o plaku do nawiewów
a mam jeszcze jedno pytanie jak ustawie nawiew na szybe to powinno dmuchać tylko na szybe ? bo mi wieje też z kratek nawiewu na wprost
kupiłem k2 do oczyszczania klimatyzacji bo w sklepie nie słyszeli o plaku do nawiewów
a mam jeszcze jedno pytanie jak ustawie nawiew na szybe to powinno dmuchać tylko na szybe ? bo mi wieje też z kratek nawiewu na wprost

- PabloSBT
- Members
PabloSBT, mógł ci się odpiąć któryś z tuneli powietrznych, często podczas wymieniania radia, gdy się upycha kable można coś niechcący rozpiąć itp, poza tym gdy masz ustawione nawiewy na szybę, a wieje również z kratek to znaczy ze klapki sterujące "straciły" gąbkę uszczelniającą która jest na końcach klapek. Raczej nie da się tego zrobić bez wymiany klapek, ale chyba jest bez sensu to naprawiać, prawie nie przeszkadza.
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Nadwozie: 5-drzwiowe
-

Nowal - Gaduła
PiJey88 napisał(a):PabloSBT, mógł ci się odpiąć któryś z tuneli powietrznych, często podczas wymieniania radia, gdy się upycha kable można coś niechcący rozpiąć itp, poza tym gdy masz ustawione nawiewy na szybę, a wieje również z kratek to znaczy ze klapki sterujące "straciły" gąbkę uszczelniającą która jest na końcach klapek. Raczej nie da się tego zrobić bez wymiany klapek, ale chyba jest bez sensu to naprawiać, prawie nie przeszkadza.
no to rzeczywiście nie opłaca się naprawiać
myślałem że to może linka nie dociąga lub coś
Ja za filtr powietrza płaciłem 45 zł węglowy filtrona
- PabloSBT
- Members
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy