dużo jest roboty przy wymianie tego silnika nawiewu??Moderator: Moderator
LTD napisał(a):mam ten sam problem, nic nie dmucha na żadnym biegu i stało się to z dnia na dzieńdużo jest roboty przy wymianie tego silnika nawiewu??
Nie ma dużo roboty. Odkręcasz półkę co jest nad nogami pasażera i już masz przed sobą po prawej stronie silnik z wirnikiem, łapiesz go i przekręcasz (nie pamietam w którą stronę), wychodzi z zaczepów, no i jeszcze odpinasz wtyczkę z przewodem

-

Robertuss - Members
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.8 AQD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
kurcze nie wiem co jest... jak się że tak powiem popuka w tą dmuchawę to się załączy ale jak się ją całkiem wyłączy to znaczy to pokrętło to końca w lewo to się nie załączy... ale jak się puknie to znów chodzi
o co w tym chodzi??
o co w tym chodzi??-

LTD - Czytacz
sprawdz wtyczki zasilajace taka przyczyna moze byc jak wtyczka jest obluzowana i po "uderzeniu" zaskakuje.LTD napisał(a):ale jak się puknie to znów chodzi o co w tym chodzi??
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
swatu napisał(a):sprawdz wtyczki zasilajace taka przyczyna moze byc jak wtyczka jest obluzowana i po "uderzeniu" zaskakuje.LTD napisał(a):ale jak się puknie to znów chodzi o co w tym chodzi??
mi to się wydaje że silnik ma trudności z rozruchem, jak się go puknie to tak powoli powoli się rozkręca
-

LTD - Czytacz
trzeba sie dostac do niego-zaraz pod połka po stronie pasazera jest dostep do silnika trzeba wyciagnac go i sprawdzic w jakim stanie sa same łopatki wirnika moze cos je blokuje ,przy okazji sprawdzic ta wtyczke .zasilajaca.mi to się wydaje że silnik ma trudności z rozruchem, jak się go puknie to tak powoli powoli się rozkręca
-

swatu - VIP
LTD napisał(a):swatu napisał(a):sprawdz wtyczki zasilajace taka przyczyna moze byc jak wtyczka jest obluzowana i po "uderzeniu" zaskakuje.LTD napisał(a):ale jak się puknie to znów chodzi o co w tym chodzi??
mi to się wydaje że silnik ma trudności z rozruchem, jak się go puknie to tak powoli powoli się rozkręca
Jeśli są takie objawy że z trudem się rozkręca i to nie za każdym razem to siada ułożyskowanie silniczka. Pomoże wyjęcie i odrobinę kapnięcie np. rzadkiego oleju na punkty łożyskowania. Pomaga na dość długo (6miesięcy - 2 lata) w zależności od intensywności korzystania. Później powtórka
. Temat jest mi znany ale niezbyt uciążliwy
. jeśli tego nie zrobisz to zatrzesz na amen lub spalisz silniczek.- Portos
- Czytacz
Silniczek nawiewu?
Witam, prawdopodobnie poszedl mi silniczek nawiewu, bo jak wlaczam biegi na panelu to chodzi, ale dziwnie sie rozkreca i harczy podczas pracy i jak wylaczam to wydaje dziwne odglosy podczas zatrzywania. Moglby mnie ktos utwierdzic w przekonaniu i podac numer oryginalu to byl bym wdzieczny.
- Nervusek
nr. znajdzisz równiez na starym silniu wystarczy go wyjac i masz wszystko jak na dłoni,:Nervusek napisał(a):Moglby mnie ktos utwierdzic w przekonaniu i podac numer oryginalu to byl bym wdzieczny.
http://forum.vwgolf.pl/files/dmuchawa2_120.jpg
-

swatu - VIP
- Nervusek
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy