Moderator: Moderator
 wiadomo upału nie zrobi ale wydaje mi się że powinien dawać trochę więcej ciepła niż tylko tyle bo to jest ledwo odczuwalne czy macie jakieś porady sprawdzające przed jakimi kolwiek wymianami ?
 wiadomo upału nie zrobi ale wydaje mi się że powinien dawać trochę więcej ciepła niż tylko tyle bo to jest ledwo odczuwalne czy macie jakieś porady sprawdzające przed jakimi kolwiek wymianami ?

michu93 napisał(a):od pokrętła na konsoli środkowej z tyłu idą linki i chyba pod wentylator. 14 minut to te 10km zrobisz, to faktycznie słabo się nagrzewa. może termostat się przyciął w pewnej pozycji? mój diesel po ok 7km ma 90*.
prezesik25 napisał(a):Klapka od sterowania ciepłe/zimne może nie mieć już gąbki, a wtedy leci letnie powietrze, bo przez otworyw klapce leci zimne.

Przejrzyj moje tematy w tym dziale i naucz się szukać "szukajką".vinni_pl napisał(a):michu93 napisał(a):od pokrętła na konsoli środkowej z tyłu idą linki i chyba pod wentylator. 14 minut to te 10km zrobisz, to faktycznie słabo się nagrzewa. może termostat się przyciął w pewnej pozycji? mój diesel po ok 7km ma 90*.
no ja mam benzyniaka 1.4 ale naprawdę czasami przed dojazdem do pracy nawet prawie nie idzie odczuć zmiany temperatury nawiewu, taką naprawdę słabą i w aucie zimno co do termostatu hym, musiałbym się mechanika doradzić bo sam tego nie ogarnę niestety
[ Dodano: 2012-12-02, 19:50 ]prezesik25 napisał(a):Klapka od sterowania ciepłe/zimne może nie mieć już gąbki, a wtedy leci letnie powietrze, bo przez otworyw klapce leci zimne.
gdzie jest ta gąbka w środku jak są nawiewy ? i co ona daje ?

prezesik25 napisał(a):Przejrzyj moje tematy w tym dziale i naucz się szukać "szukajką".vinni_pl napisał(a):michu93 napisał(a):od pokrętła na konsoli środkowej z tyłu idą linki i chyba pod wentylator. 14 minut to te 10km zrobisz, to faktycznie słabo się nagrzewa. może termostat się przyciął w pewnej pozycji? mój diesel po ok 7km ma 90*.
no ja mam benzyniaka 1.4 ale naprawdę czasami przed dojazdem do pracy nawet prawie nie idzie odczuć zmiany temperatury nawiewu, taką naprawdę słabą i w aucie zimno co do termostatu hym, musiałbym się mechanika doradzić bo sam tego nie ogarnę niestety
[ Dodano: 2012-12-02, 19:50 ]prezesik25 napisał(a):Klapka od sterowania ciepłe/zimne może nie mieć już gąbki, a wtedy leci letnie powietrze, bo przez otworyw klapce leci zimne.
gdzie jest ta gąbka w środku jak są nawiewy ? i co ona daje ?
 ( Eh.. wrr, głupi nawiew..
( Eh.. wrr, głupi nawiew..

Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości