Moderator: Moderator
Słabo grzeje
Witam,panowie mam taki problem ze auto slabo grzeje.Zaczyna grzac dopiero od 2tys obrotow a na nizszych obrotach leci zimne powietrze,temp moze wynosic 90 stopni a ponizej 2tys obrotow powietrze leci zimne.Prosze o pomoc bo sa chlodne dni a auto prawie nie grzeje
- Piekal
- Badacz tematu
-

kamilkol20 - Czytacz
kamilkol20 napisał(a):hmmm...mowisz powyżej 2 tys obrotów, raczej pompa wody do wymiany
wątpie że pompa do wymiany to by mu sie motor przegrzewał bo by nie dawała rady utrzymywać obiegu.Ja sądze że może być nagrzewnica za walona w środku,tyle lat kto wie jak kanały tam są drożne.
-

mariusz325 - Gaduła
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1900
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
to jeszcze inaczej jak juz zlapie jakąs temperature silnik to na tych wolnych obrotach sprawdz czy masz węże cieple co idą do nagrzewnicy
-

kamilkol20 - Czytacz
ja bym nie zastawial chlodnicy od tego jest termostat on jest od tego zeby wode ciepla na chlodnice pusic jesli po 2 km masz lekko ciepla chlodnice to oznacza jedno ze termostat jest do zmiany, przy sprawnym termostacie zastawianie tektora chlodnicy nic nieda pozatym ze jak bedzie cieplejszy dzien to mozesz zagrzac silnik...
-

witboy - Ekspert
- Rocznik: 1993
- Silnik: aaz
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Lepiej tą tekturę jak najszybciej ściągnij bo jak będziesz miał dalszy wyjazd to zagrzejesz silnik i do wymiany w najlepszym wypadku będzie uszczelka pod głowicą w najgorszym wymiana silnika. Jak nie wierzysz to ten temat był kilka razy poruszany na forum więc szukaj. W golfach 3 montowano dosyć wydajne ogrzewanie wiec jak wszystko jest sprawne to grzeje tak że wytrzymać nie idzie.
Jakie długie odcinki pokonujesz? Sprawdzałeś może ustawienia linek od nagrzewnicy może są źle ustawione. Jak do tego termostat jest dobry to zostanie ci regeneracja nagrzewnicy bo siadają w niej uszczelnienia i przez to leci letnie powietrze mimo włączenia ogrzewania.
Jakie długie odcinki pokonujesz? Sprawdzałeś może ustawienia linek od nagrzewnicy może są źle ustawione. Jak do tego termostat jest dobry to zostanie ci regeneracja nagrzewnicy bo siadają w niej uszczelnienia i przez to leci letnie powietrze mimo włączenia ogrzewania.
- michaal
- Badacz tematu
kurde jak mowisz ze węże są gorące co idą do na grzewnicy to jak dla mnie to jest tylko wina nagrzewnicy pewnie kanały masz nie drożne
-

kamilkol20 - Czytacz
gdyby były nie drozne nie było by obiegu
ja bym stawiał na klapke któa przestawia ciepło zimno
ja bym stawiał na klapke któa przestawia ciepło zimno Mój Concept
moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html
<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
-

jasiu0997 - Members
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy