Moderator: Moderator
Dodam jeszcze,że miałem obawy,że zatrze mi sie spręzarka po tym wycieku.Pózniej dowiedziałem sie własnie z forum,że czujnik cisnienia klimatyzacji jest od tego by nie dopuścic miedzy innymi do zalaczenia klimy przy zbyt niskim cisnieniu czynnika lub jego braku.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2009-02-25, 15:34 ]
a dzisiaj klima zadziałała czyli w manualnej klime też musi być jakiś czujnik który załącza klime w zależności od temperatury zewnetrznej
Pozdrawiam wszystkich
Pozdrawiam
[ Dodano: 2009-02-25, 15:34 ]
a dzisiaj klima zadziałała czyli w manualnej klime też musi być jakiś czujnik który załącza klime w zależności od temperatury zewnetrznej
Pozdrawiam wszystkich

-

bluder - Czytacz
Vixos, jak jest mniej niż 5st C na dworze to klima nie działa
Poczytaj
http://www.golf3.pl/topics40/klima-manu ... ight=klima
Zamieszczają tam przykładowe usterki i opisy jak je usunąć (ale samemu to ciężko będzie), oraz pisze o tym że poniżej 5°C się klima nie załączy
[ Dodano: 2009-02-12, 21:06 ]
Poczytaj
http://www.golf3.pl/topics40/klima-manu ... ight=klima
Zamieszczają tam przykładowe usterki i opisy jak je usunąć (ale samemu to ciężko będzie), oraz pisze o tym że poniżej 5°C się klima nie załączy
[ Dodano: 2009-02-12, 21:06 ]
ja tak samo mam jak jest poniżej 5st C a jak więcej to już jest OK ale raz w roku powinno się robić przegląd i odgrzybianie klimy ja na wiosnę sobie zrobięVixos napisał(a):Tak, jak włączam to w silniku pstyknie ale jak dmuchało tak dalej dmucha, czyli to zapewne gaz sie zuzyl nie?
-

marcinkoz2910 - Members
Witam.
Moj problem z klimka polega na tym ze:po kolei,mk3 z 1994 klima mysle ze dokladana,ale pewien nie jestem-mam taka instrukcje do niej na ktorej pisze vw golf i nazwa klimy-Diavia i po wlaczeniu fajnie chlodzi po czym kompresor sie wylancza i po kilku sekundach znowu wlancza i tak w kolko,a wlacznik klimy caly czas jest wlaczony,mialem nadzieje ze po dobiciu sie to zmieni,lecz sie nie zmienilo,oczywiscie tak sie dzieje w temp.powyzej 5*C.
Moj problem z klimka polega na tym ze:po kolei,mk3 z 1994 klima mysle ze dokladana,ale pewien nie jestem-mam taka instrukcje do niej na ktorej pisze vw golf i nazwa klimy-Diavia i po wlaczeniu fajnie chlodzi po czym kompresor sie wylancza i po kilku sekundach znowu wlancza i tak w kolko,a wlacznik klimy caly czas jest wlaczony,mialem nadzieje ze po dobiciu sie to zmieni,lecz sie nie zmienilo,oczywiscie tak sie dzieje w temp.powyzej 5*C.
-

mk3 - Berbeć
Wymien osuszacz bo prawdo podobnie zamarza ja tak mialem u siebie.mk3 napisał(a):Witam.
- Igorr
- Czytacz
pomozcie - klima
czesc. mam golfika 3 z klima,ale niedawno kupilem dopiero wlacznik klimy i tam sa dwa przyciski. jeden z napisem AC (domyslam sie,ze ten zalacza wszystko) drugi z taka strzalka i mysle,ze to cos wspolnego z obiegiem. dobrze mysle? ten AC po wlaczeniu go i wlaczeniu nawiewu podswietla sie i zalacza wentylatory i w zwiazku z tym mam pytanko. czy po wcisnieciu go powinienem zauwazyc,coc oprocz wlaczonych wentylatorow? bo sam teraz nie wiem,czy ta klima dziala. ten drugi przycisk ze strzalka czym steruje? bo po wlaczeniu nie podswietla sie. z gory dziekuje
Ostatnio edytowano 11 cze 2009, o 17:09 przez darius84, łącznie edytowano 1 raz
-

darius84 - Badacz tematu
wciśnij AC przekręć pokrętło nawiewu na 1,2,3 lub 4 i klima powinna chodzić a ten drugi przycisk to jest obieg zamknięty.Najlepiej to se ściągnij instrukcję obsługi tam wszystko pisze w poście kolegi Zico63 masz link do pobrania
http://www.golf3.pl/topics13/instrukcja-obslugi-vt8207.htm?highlight=instrukcja
http://www.golf3.pl/topics13/instrukcja-obslugi-vt8207.htm?highlight=instrukcja
-

SIENIU - Czytacz
jeśli nie jedziesz, a stoisz i masz około 900rpm to po załączeniu klimy powinny lekko spaść, obserwuj wskazówkę to zobaczysz.
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
-