Moderator: Moderator
Paweu_mk3 napisał(a):przecież dostałeś już odpowiedz w temacie że najprawdopodobniej awarii uległa manetka przy kierownicy.
Można tak powiedzieć lecz nie uzyskałem odpowiedzi czy muszę ją wymienić czy może wystarczy przeczyścić, posprawdzać kable ? lub co moge sprawdzić ?
- haq
- Berbeć
mam
[ Dodano: 2013-06-26, 15:38 ]
witam mam problem i to dziwny auto stalo 3 miechy nie ruszane bez aku. Gdy auto odpaliłem i chciqłem uruchomić tylnią wycieraczkę nie urochomiła się a bezpieczniki sa dore nie popalone przekaźnik slychać jak działa , czy jest mozliwe że silniczek się zastał i potrzebuje pomocy z ruszeniem
drugu dziwny problem przednie wycieraczki chodzą glośno mają luz czy to normalne w golfie
[ Dodano: 2013-06-26, 15:38 ]
witam mam problem i to dziwny auto stalo 3 miechy nie ruszane bez aku. Gdy auto odpaliłem i chciqłem uruchomić tylnią wycieraczkę nie urochomiła się a bezpieczniki sa dore nie popalone przekaźnik slychać jak działa , czy jest mozliwe że silniczek się zastał i potrzebuje pomocy z ruszeniem
drugu dziwny problem przednie wycieraczki chodzą glośno mają luz czy to normalne w golfie

-

ssiiwwyyy - Badacz tematu
tylna wycieraczka
Witam , mam pewien problem i nie wiem co z tym zrobić. A więc od kilku dni tylna wycieraczka chodzi jak chce , jak ją włączę to się zatrzymuje byle gdzie (tak jak by tam było jej miejsce)
Proszę mi napisać co mogę z tym zrobić.
Pozdrawiam
Proszę mi napisać co mogę z tym zrobić.
Pozdrawiam
PILAR MK3
- pilar23
- Berbeć
Najczęstszą przyczyną stawania wycieraczki gdzie popadnie są wytarte styki, które chodzą po bieżni znajdującej się na dużym kole zębatym w środku mechanizmu. Często wystarcza podgięcie styków, ale niekiedy trzeba się już rozglądać za drugim sprawnym silniczkiem. - przerabiałem to u siebie.
Te styki są takie same jak ten pod kierownicą od klaksonu.
Te styki są takie same jak ten pod kierownicą od klaksonu.
-

prezesik - Members
tomasz291, Jak włączysz wycieraczke,to słychać przekaźnik?Jak go słychać to winny może być silniczeka,a jak go nie słychać to przekażnik drugi od lewej górny rząd.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe