Moderator: Moderator
Znalazłem dość sporo informacji co to może być, ale fotoporady niestety nie trafiłem. Wiesz czy w pobliżu Warszawy jest jakiś fachura od takich rzeczy? Moze ktoś wśród forumowiczów?
[ Dodano: 2013-07-18, 14:22 ]
Znalazłem przed chwilą u nas na forum fotoporadę. Także przestudiuje ją.
[ Dodano: 2013-07-18, 14:22 ]
Znalazłem przed chwilą u nas na forum fotoporadę. Także przestudiuje ją.

Mario
- Mario1987
- Czytacz
Udało mi sie skleić prowadnice uchyla i zamyka sie sam, wjechac tez wjedzie pod dach jak mu troche pomoge ale jak juz ma wyjechac z dachu to nie ma opcji. Miał moze ktos taki problem?
Moze wystarczy nasmarowac porzadnie?
A i co powoduje ze ta strona po ktorej jest ulamana prowadnica jest nizej jak sie uchyli dach? Wszystko jest rowno ale jak przykrece szybe to widac ze jest nie równo.
Moze wystarczy nasmarowac porzadnie?
A i co powoduje ze ta strona po ktorej jest ulamana prowadnica jest nizej jak sie uchyli dach? Wszystko jest rowno ale jak przykrece szybe to widac ze jest nie równo.
- pawlacz
- Czytacz
W jaki sposób popsuł Ci się szyber? ja popsułem w taki sposób, że kolega wychylał się jak schodził do wnętrza auta to przytrzymał ręką szyber a ja nie widząc tego zacząłem zamykać. Poszedł krzywo, pękła lewa prowadnica. Być moze i Tobie otwiera się krzywo przez podobne uszkodzenie.
Mario
- Mario1987
- Czytacz
Wiesz nie wiem w jaki sposob sie popsul bo juz byl zepsuty, a teraz jak go naprawilem to jak go uchyle to jest nizej niz prawa strona, ale bardziej mnie interesuje wyjezdzanie szyberdachu z srodka dachu, wjedzie normalnie ale jak ma wyjechac to ciezko nie wiem czy nie ma smaru czy moze cos jest nie tak i lewa strona pozniej jedzie niz prawa.
- pawlacz
- Czytacz
widocznie coś się uszkodziło z winy użytkownika, skoro nie pękła prowadnica to coś się pokrzywiło. Dlatego szyber nie wraca bo elementy nie grają ze sobą i jest opór. Albo ktoś kleił i cudował z prowadnicą lewą też tak moze być, wyczytałem takie cuś na forum. Proponuje kupić nowy szyber, mozna znaleźć okazje i wymiana jest bardzo prosta wbrew pozorom. Ja wymieniłem w ciagu 7 godz. a byłoby szybciej tylko mój silnik nie pasował do ramy szyberdachu kupionego. Musiałem przekładac prowadnice itd. Chyba, że ktoś Ci pomoże na forum w tej sprawie.
Mario
- Mario1987
- Czytacz
Prowadnice ja skleiłem i jest to jeden element nic nie skracalem jak w niektorych poradnikach jest.
No to wtedy poczekam moze ktos mial taki sam problem ze ciezko dach sie zamykal jak byl schowany, albo wystarczy nasmarowac.
No to wtedy poczekam moze ktos mial taki sam problem ze ciezko dach sie zamykal jak byl schowany, albo wystarczy nasmarowac.
- pawlacz
- Czytacz
Mi też patrzyła szyba krzywo, tak jak u Ciebie. a jak wyjąłem prowadnice to nie tylko lewa prowadnica była pęknięta ale i elementy prawej prowadnicy były popękane albo ukruszone, a jedna część była złamana. Więc problem moze nietkwić tylko z lewej strony. To jest hipoteza, że było przeciążenie, prawa strona poszła, lewa została, pękła prowadnica, a pod wpływem przeciążenia coś też poszło w prawym mechaniźmie.
Ja jeszcze mam problem z elektroniką, raz się otwiera szyber raz nie, może u Ciebie też szwankuje to. Ale to są wszystko hipotezy. Jak będziesz chciał przesmarować rynienki w których chodzą prowadnice to najlepiej wazeliną techiczną. Nie smaruj towotem bo przy upałach on się poprostu rozpuszcza.
Ja jeszcze mam problem z elektroniką, raz się otwiera szyber raz nie, może u Ciebie też szwankuje to. Ale to są wszystko hipotezy. Jak będziesz chciał przesmarować rynienki w których chodzą prowadnice to najlepiej wazeliną techiczną. Nie smaruj towotem bo przy upałach on się poprostu rozpuszcza.
Mario
- Mario1987
- Czytacz
Własnie towotem mam posmarowane dzieki za info kupie wazeline techniczna i zmienie ;D
A co do silniczka to u ciebie moze juz sa wyrobione te ząbki co sa odpowiedzialne za to kiedy szyber ma sie wylaczyc tez tak mialem i zmienilem silniczek i jest 100% ok.
A co do silniczka to u ciebie moze juz sa wyrobione te ząbki co sa odpowiedzialne za to kiedy szyber ma sie wylaczyc tez tak mialem i zmienilem silniczek i jest 100% ok.
- pawlacz
- Czytacz