Moderator: Moderator
Wiesz co silnik u mnie dizała, bo się podnosi do góry, do dołu już nie chce zejść, albo idzie kawałek do tyłu i staje to samo z powrotem, albo wciskam do przodu a on do tyłu jedzie. Silnik działa tylko coś się powaliło z elektronioką podejrzewam. Pewnie nie dasz rady niz wykąbinować ze swoim szyberem? Ja Ci nie pomogę niestety, moze ktoś z forum miał taki przypadek. Ale radziłbym Ci zmienić szyber na inny. Ja kupiłem za 25 zł na tablicy bez silniczka. A przy okazji jak zdemontujesz podsufitkę to zobaczysz czy nie przecieka itd. u mnie stary troche ciekł a teraz suchutko.
Mario
- Mario1987
- Czytacz
Trzeba czatować najlepiej na tablica.pl albo allegro tam rzadziej się trafiają ale jednak też. Wchodziłem codziennie gdzieś przez ponad pół roku i trafiłem. Będę musiał coś pokombinować z tym silnikiem, ale już mam dosyć szczerze mówiąc perypetii z szyberem.
Mario
- Mario1987
- Czytacz
Tak jak pisałem wcześniej, wazelina techniczna. Chyba, że ktoś poleca jeszcze coś innego. ja nakładam śrubokrętem płaskim, pod prowadnice wciskam tej wazeliny i jeszcze troche wzdłuż. Potem puszczasz szybera do przodu powoli, do tyłu, jak coś uzupełniasz i tyle. Proponuje robić takie czynności np. wraz z rozpoczęciem wiosny. Wtedy szyberek pochodzi. A nie jak dopiero padnie
No i musisz jeszcze szybę zdemontować na samym początku. jak nie wiesz jak to Ci napisze później.
No i musisz jeszcze szybę zdemontować na samym początku. jak nie wiesz jak to Ci napisze później.Mario
- Mario1987
- Czytacz
Witam:) Mam problem z szyberdachem w moim GOLFIE 3 1.8 GT 1992r.
Szyberdach ani się nie otwiera, ani nie uchyla nic - zero reakcji. Sprawdziłem bezpiecznik - okazało się, że był przepalony więc wymieniłem zgodnie z opisem skrzynki bezpieczników i nadal nic - co może być tego przyczyną?
Szyberdach ani się nie otwiera, ani nie uchyla nic - zero reakcji. Sprawdziłem bezpiecznik - okazało się, że był przepalony więc wymieniłem zgodnie z opisem skrzynki bezpieczników i nadal nic - co może być tego przyczyną?
- pablo.95
- Berbeć
zdejmij osłonke silniczka i zobacz czy czarna zaślepka z żółtą strzałką zasłania śrubkę, bo jeśli nie to nie będzie działać
-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Panowie szyber unosi się tylko do góry nie chce schować się cały ziomek mówi że mogą być to linki ale czy na pewno ? miał ktoś tak kiedyś ? robił coś takiego ?
-

Banita95 - Members
- Rocznik: 99
- Silnik: 2.3
- Paliwo: PB
Pobawię się w jasnowidza
Widzę widzę wiiiidzęęęę .. pękniętą prowadnicę... mało tego widzę że po lewej stronie ... widzę że jeśli będziesz próbował zamykać szyberdach z pozycji uchylonej to połamiesz sobie zawias i wtedy bez wymiany całego zawiasu się nie obejdzie. Prowadnicę możesz sobie zregenerować. Poczytaj wątek - trochę stron masz
Jeśli nie znajdziesz jak naprawić prowadnicę to wklep w gogle i będziesz miał fotoporadę. Poza tym poczytaj sobie dlaczego prowadnice pękają (nie ma sensu żebym się teraz produkował jak już gdzieś o tym pisaliśmy kiedyś na forum) i zlikwiduj przyczynę. PS. Pekanie prowadnicy w golfie 3ce to normalna sprawa i nie ma się co przejmować tylko naprawiać. Mają fabryczną wadę i muszą pęknąć prędzej czy później dopóki się nie podklei tam takiej gumki albo czegoś w tym stylu. Tak do wyciągnięcia szyberdachu trzeba ściągać sufitówkę. Nie jest klejona więc nie ma obaw, jeśli zrobisz to ostrożnie to nie będzie śladu że coś demontowałeś. Robota na bezdeszczowy dzień lub w garażu. POWODZENIA
POZDRO 
Widzę widzę wiiiidzęęęę .. pękniętą prowadnicę... mało tego widzę że po lewej stronie ... widzę że jeśli będziesz próbował zamykać szyberdach z pozycji uchylonej to połamiesz sobie zawias i wtedy bez wymiany całego zawiasu się nie obejdzie. Prowadnicę możesz sobie zregenerować. Poczytaj wątek - trochę stron masz
Jeśli nie znajdziesz jak naprawić prowadnicę to wklep w gogle i będziesz miał fotoporadę. Poza tym poczytaj sobie dlaczego prowadnice pękają (nie ma sensu żebym się teraz produkował jak już gdzieś o tym pisaliśmy kiedyś na forum) i zlikwiduj przyczynę. PS. Pekanie prowadnicy w golfie 3ce to normalna sprawa i nie ma się co przejmować tylko naprawiać. Mają fabryczną wadę i muszą pęknąć prędzej czy później dopóki się nie podklei tam takiej gumki albo czegoś w tym stylu. Tak do wyciągnięcia szyberdachu trzeba ściągać sufitówkę. Nie jest klejona więc nie ma obaw, jeśli zrobisz to ostrożnie to nie będzie śladu że coś demontowałeś. Robota na bezdeszczowy dzień lub w garażu. POWODZENIA
POZDRO -

adams - Gaduła
- Rocznik: 1994
- Silnik: ABU
- Paliwo: PB+LPG