Moderator: Moderator
i kiedy chce otworzyć szyberdach elektrycznie, to tylko słysze przy każdym przycisku tylko jakieś tykanie, nic się nie dzieje...czy to może być coś z silniczkiem...? bezpieczniki całe
ale jak mogla peknąć prowadnica skoro on sie uchyla i zamyka ? ja mialem to samo , ale u mnei to byla wina silniczka ktory juz wymienilem i jest cacy... niestety nie mogl sobie poradzic z tym obciażeniem i taki objaw jak u Ciebie prawdopodobnie czyli pierwszy raz sie odsunal i zasunal bez problemu natomiast drugi raz jak sprobowalem (tak raz po raz) to widac jak slabnie w oczach az w koncu staje zupelnie i trzeba kilkanascie razy ponaciskac zeby po takim malym kawalku sie zasunal. Stwierdzilem ze to mogą byc szczotki ( jesli pisze brednie to Zico63 niech mnei poprawi ) bo to sie dzialo jak sie uruchamiala ta opcja szybkiego odsuwania. Ja wymienilem silniczek na uzywke ze szrotu. podejrzewam ze jesli nie chcesz sie tym denerwowac musisz zrobic to samo.
myśle ze problem jest w silniczku- spróbuj go odkrecić (z tego co pamietam 2 wkrety i mozna go wyjąć z kabiny (u mnie aktualnie jest zamkniety- nie mam właśnie silniczka, ale mam już dość tego mechanizmu
do tego zapadka mi padła
) myśle ze mogło coś sie przyblokować przy zębatkach na samym mechanizmie przy silniku(to tykanie oznacza ze chciałby krecić)- zdejmij go, powoli rozbierz, uważaj żeby niczego nie pogubić... cholera szkoda ze nie zrobiłem fotki jak go rozbierałem
mam ten sam problem... oprócz silniczka.. jeszcze nie znalazłem pomysłu na naprawe 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości