witam. mam ten sam problem u mnie strzeliła lewa prowadnica. bys musział odsunąć do tyłutaki czarny plastik przy prowadnicach iręka dopchnąć prowadnicę. w ogole to najlepiej sciagnij klapke silniczka i do niego powinien byc przymocowany klucz imbusowy nim mozesz recznie sobie zamknąć szyber. na silniczku jest taka czarna przesówka z białą strzałką to pchnij ten plasticzek w kierunku strzałki i wtedy z boczku przy tej przesówce jest śruba w którą pasuje ten imbus i nią kręcisz. a to ze ci cieknie to masz na bank pozapychane rurki odprowadzajace wodęz szybru.bys musział kopresorem tam delikatnie dmuchnać.
ja własnie sie zastanawiam czy opłaca mi sie naprawiac ten szyber czy kupic uzywke za 300zł. dzis zerwałem podsufitówke i narazie bede takim porozbieranym latał.
Moderator: Moderator
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Witam.
od niedawana mam golfika 1.9tdi. mam pytanko bo tez mam szyber elektryczny i otwiera mi sie do połowy. Czy tak sie on otwiera czy powinien jeszcze bardziej sie otwierac i jak to w jakis sposob można to naprawic i jaka moze byc tego przyczyna.
czekam na jaiej dobre rady.
pozdrawiam
od niedawana mam golfika 1.9tdi. mam pytanko bo tez mam szyber elektryczny i otwiera mi sie do połowy. Czy tak sie on otwiera czy powinien jeszcze bardziej sie otwierac i jak to w jakis sposob można to naprawic i jaka moze byc tego przyczyna.
pozdrawiam
-

taylorek - Berbeć
taylorek napisał(a):Witam.
pozdrawiam
jesli grzebałeś przy silniku szybra - potrzebna jest adaptacja - zamknij szyber (ustaw go w pozycji "0") - wykręć silnik - na wykręconym silniku włacz otwieranie szybra - guzikiem - silnik powinien kręcić przez kilka sekund po czym sam zatrzyma się- będzie to pozycja otwarta - przełacznikiem włącz zamykanie szybra - znowu silnik pokręci kilka sekund i stanie - przykręc silnik z powrotem na miejsce i testuj - powinien otwierać już normalnie
-

leopard - Members
SotoM napraw go ! kupisz za 300 zlotych uzywke i sie okaze ze znowu prowadnica Ci strzeli ! naprawiana prowadnica jest duzo bardziej wytrzymalsza .. mozesz mi wierzyc bo jak wymienilem na uzywke to z pol roku podzialalo i znowu szlag trafil, a od kiedy zalozylem starą popekana ale naprawiona wg instrukcji to mimo oporu przy ktorym pekla ostatnio ta prowadnica tym razem poprostu silniczek sie zatrzymal. POLECAM NAPRAWE bo tanio (0 zlotych jesli posiadasz jakas szlifierke i troche zdolnosci manualnych
) POWODZENIA
) POWODZENIA-

adams - Gaduła
- Rocznik: 1994
- Silnik: ABU
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
jak ustawic szyberdach
mam pytanie jak ustawic szyberdach poniewaz zmieniałem szyber ale silnik został muj i teraz jest tak ze albo sie otwiera do góry albo chowa w dach
-

piotrus23 - Members
ale w czym problem ? nie chce się zamknąć czy jak ?
Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
kabli nie mozna zle podlaczyc bo jest kostka
spróbuj tak:
zaloz silniczek i korbka uchyl go na maxa
odkrec silniczek ale tak zeby byl podlaczony do pradu
klawiszem ustaw go w pozycje uchylony na maxa (silniczek wyjety i zebatka kreci sie sama nie napedzjac szybera)
zaloz silniczek i powinno dzialac
[ Dodano: 2008-06-23, 20:53 ]
działa?
spróbuj tak:
zaloz silniczek i korbka uchyl go na maxa
odkrec silniczek ale tak zeby byl podlaczony do pradu
klawiszem ustaw go w pozycje uchylony na maxa (silniczek wyjety i zebatka kreci sie sama nie napedzjac szybera)
zaloz silniczek i powinno dzialac
[ Dodano: 2008-06-23, 20:53 ]
działa?
- passatgl5
- Berbeć
Problem z szyberdachem
Witam.
Mam problem z szyberdachem (elektrycznym).
Do góry uchyla się i zamyka bez problemu. Przy rozsuwaniu natomiast od wczoraj muszę wiele razy naciskać przycisk, bo przestało działać rozsuwanie "ciągłe". Podobnie przy zamykaniu w tej opcji.
Może ktoś mi napisze, jaka może być tego przyczyna?
Z góry dziękuję.
Mam problem z szyberdachem (elektrycznym).
Do góry uchyla się i zamyka bez problemu. Przy rozsuwaniu natomiast od wczoraj muszę wiele razy naciskać przycisk, bo przestało działać rozsuwanie "ciągłe". Podobnie przy zamykaniu w tej opcji.
Może ktoś mi napisze, jaka może być tego przyczyna?
Z góry dziękuję.
- Henek
- Berbeć