poruszal kablami od wtyczki przy lampie (taka szeroka prostkokątna)Moderator: Moderator
Przymierzam się do zrobienia takiej instalacji i mam pytanko. Posiadam już przekaźniki 541, które mają wyjścia 2x87 każdy. Więc czy mogę jednym przekaźnikiem podłączyć jeden rodzaj światła, ALE rozdzielić stronami dany rodzaj światła, dzięki tym dwóm wyjściom nr 87? 
oczywiście że tak, ale zysk z tego jest marny, tyle że zamiast rozdzielać pojedynczy kabel na dwie lampy to kabel z lewej dajesz do jednego 87 a kabel z drugiej do drugiego 87, tak samo dla mijania jak i dla długich. Niewiele to wnosi bo awarie zdarzają są częściej przed przekaźnikami lub w samym przekaźniku. Więc w kwestii bezpieczeństwa żeby nie zgasły obie lampy na raz to niewiele poprawia. Chcesz bezpiecznie to 4 przekaźniki.Karol B. napisał(a):Więc czy mogę jednym przekaźnikiem podłączyć jeden rodzaj światła, ALE rozdzielić stronami dany rodzaj światła, dzięki tym dwóm wyjściom nr 87
focus12 napisał(a):Jak by nie było masy to by ani długie ani pozycyjne nie świeciły
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości