Moderator: Moderator
Gasną żarówki...
Jakiś czas temu brakło mi stopu z prawej strony. Popukałem i poruszałem i stop był, ale znowu zniknął. Teraz nic nie pomaga pukanie ani ruszanie kabelkami. W tej lampie wszystkie inne światła są sprawne. Żarówki są ok, także od stopu. Ale kilka dni temu dodatkowo zgasła postojówka z lewej strony. Pukam, ruszam i nic. Żarówka także ok. Bezpieczniki ok. Zwarcia nie widać. Gdzie szukać problemu?
Mój GoFL TDI:
http://www.golf3.pl/topics2/gofl-tdi-by ... t51832.htm
http://www.golf3.pl/topics2/gofl-tdi-by ... t51832.htm
-

michu93 - Czytacz
Sprawdz połączenie masy może to ona być winna ewentualnie styki w oprawce żarówki są nadpalone i śniedzieją
[scroll]Mój Golfik - powolna odbudowa[/scroll]
Uwaga! Warning! Achtung! Wnimanie!
Św. Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi.
Uwaga! Warning! Achtung! Wnimanie!
Św. Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi.
- DZOLO
- Czytacz
DZOLO napisał(a):Sprawdz połączenie masy może to ona być winna ewentualnie styki w oprawce żarówki są nadpalone i śniedzieją
Sprawdź jeszcze czy nie pękł kabel we wtyczce i fizycznie trzyma się na samej izolacji

-

pietrasiak2 - Members
radomiak napisał(a):kamilkol20 napisał(a):zasilanie mam podłączone pod pompę wtryskową
tu jest problem
zasilanie pod aku
Nie podłącze pod aku bo to mi nic nie da, jak będę je zapalał? przecież po przekręceniu zapłonu mają one się palić a gdy wł pozycje to gasną.Można tez bylo podpiąć pod stacyjkę ale po co tam szukać jak pod pompą idzie ten sam prąd i tez od stacyjki.za światła zapłaciłem 150zl na dole foto.

-

kamilkol20 - Czytacz
kamilkol20 napisał(a): [url=http://images50.fotosik.pl/1785/55edde45f823138dmed.jpg]Obrazek[/URL]
możecie mi dać warna za ten post. Musiałem

- killah
kamilkol20, tym że kolega zażartował się nie przejmuj, ale lepiej napisz pod co dokładnie się podłączyłeś, pod jaki element czy elektrozawór, załóżmy że dany element ma plus po zapłonie oraz masę sterująca ze sterownika to wystarczy że pomylisz kable i robisz z układu świateł dziennych antenę nadawczą do generowania zakłóceń, po prostu napisz konkretnie do czego wpięte. Plus po zapłonie masz nawet w wolnej wtyczce na podszybiu koło silnika wycieraczek, do podłączenia grzanych spryskiwaczy - zwykle nie wykorzystaną
- pablomed
- Members
kamilkol20 napisał(a):Można tez bylo podpiąć pod stacyjkę ale po co tam szukać jak pod pompą idzie ten sam prąd
ale kazde uzadzenie nazwijmy to tak generuje zaklucenia
i powiedz mi jeszcze ze w instrukci napisali ze podpiac sie pod pompe
kolega pablomed, bardzo ladnie wyjasnil o co w tym chodzi
odlacz te swiatla i podlacz gdzie indziej
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
-

radomiak - Gaduła
-

gello1 - Gaduła