Moderator: Moderator
Sterowanie el.szyb (kierowca)
Jak wyjąć te przciski od sterowania el.szyb od strony kierowcy ? 

-

Aro - VIP
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Bierzesz płaski wkrętak,
tam gdzie masz rękojeść za którą to trzymając zazwyczaj zamykasz drzwi, a w której jest przełącznik, (jak zauważysz jest ona podzielona przez pół)
Ja polecam włożyć wkrętak w tę szczeline od spodu i odczepic wierzchnią część Rękojeści, odchodzi ona razem z włącznikiem, a samo wymontowanie włącznika z tej połówki rękojeści to juz bajka...
pozdr
tam gdzie masz rękojeść za którą to trzymając zazwyczaj zamykasz drzwi, a w której jest przełącznik, (jak zauważysz jest ona podzielona przez pół)
Ja polecam włożyć wkrętak w tę szczeline od spodu i odczepic wierzchnią część Rękojeści, odchodzi ona razem z włącznikiem, a samo wymontowanie włącznika z tej połówki rękojeści to juz bajka...
pozdr
- kamilecki
- Gaduła
sterowanie lusterkami
witam i chciałbym sie dowiedzieć jak mozna wyciągnąc sterowanie el lusterkami? ( ten joystik na dzwiach kierowcy obok klamki) jezeli ktoś ma jakiś opis lub foto krok po kroku to byłbym wdzięczny --pozdrawiam i prosze o pomoc
-

bleky99 - Badacz tematu
zdejmujesz podłużny plstik z rączki (tej co trzymasz jak zamykasz drzwi), aby go zdjąć podwazasz śrubokrętem, potem podwarzasz ten plastik w którym siedzi te całe sterowanie lusterek, i od tyłu tego plastiku masz zatrzaski na których się on trzyma, wystarczy odpiąć wtyczkę i zostaje ci on w ręku
POZDRAWIAM
PS: Zapomniałem dodać ze zeby zdjąć ten właściwy plastik, to trzeba się troche pogimastykować z klameczką
, o ile pamiętam trzeba ją przytrzymać w pozycji otwartej ![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
POZDRAWIAM
PS: Zapomniałem dodać ze zeby zdjąć ten właściwy plastik, to trzeba się troche pogimastykować z klameczką
, o ile pamiętam trzeba ją przytrzymać w pozycji otwartej ![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
stary zdjołem ten plastik dobrałem sie do tego białego sterownika ale okazało sie ze niejest poprostu podpiety pod kabel a kabelek hula w boczku dzwi wyjołem go podłaczyłem i wymiataja juz --dzieki za pomoc jak dobrac sie do sterownika--pozdrawiam
-

bleky99 - Badacz tematu
SILNICZEK DO ELE.SZYB GOLF III
Witam no ja dam troszke inny wątek jak w temacie ale pozostane przy tych ele.szybach, no więc mam takie pytanie... Czy jest różnica po między mechanizmami podnoszacymi szyby jakie są w golfach III ale 3-drzwiowych, a golfach III 5-drzwiowych. Głównie chodzi mi o przednie lewe drzwi, spalił mi sie silniczek <a raczej zawartość jego się stopiła> i mam mechanizm od 3-dzwiowej upatrzony by zakupić, a nie chcę błędnie w ciemno sie domyślać czy bedzie mi pasował do starego mechanizmu podnoszącego szybę ...
?? Pozdrawiam
?? Pozdrawiam- divad
- Berbeć
http://allegro.pl/item312109477_podnosn ... _lewe.html
na tej aukcji sprzedawca twierdzi ze do 3 i 5 drzwiowego golfa pasuje...
na tej aukcji sprzedawca twierdzi ze do 3 i 5 drzwiowego golfa pasuje...
- kamilecki
- Gaduła