odłączyłem pomarańczowy od przekaźnika i dalej nic.
Co sprawdziłem otóż:
między kabelkiem pomarańczowym (styk 86) a masą jest cały czas około 0,2V
a między kabelkiem zielonym a masą jest chwilowy impuls 0,9V.
A i czy mam połączyć styk 86 i styk 30(stały plus)???
Mam jeszcze jedną opcję do podłączenia:
styk 86- kabelek zielony
styk 85- masa
styk 30- stały plus
i czy łączyć styk 30 i styk 86( trochę to głupie ale na schemacie jest zaznaczone)??
Moderator: Moderator
ten odłączgello1 napisał(a):między kabelkiem pomarańczowym (styk 86
tu może tak być ale na pewno nie pojawi ci 12Vgello1 napisał(a):między kabelkiem pomarańczowym (styk 86) a masą jest cały czas około 0,2V
między kabelkiem zielonym a plusem masz .......... powinien pojawić się impuls do załączenia przekaźnikagello1 napisał(a):a między kabelkiem zielonym a masą jest chwilowy impuls 0,9V.
a na 30 i 86 masz cały czas +12v tak jak masz na schemacie tylko ten pomarańczowy mi tam nie pasuje ta centrala jest nowa tzn zakładasz ją czy była zamontowana
-

Stachu_76 - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
No i pojawia się 0,9 VStachu_76 napisał(a):między kabelkiem zielonym a plusem masz .......... powinien pojawić się impuls do załączenia przekaźnika
tak mamStachu_76 napisał(a):a na 30 i 86 masz cały czas +12v tak jak masz na schemacie
pomarańczowy odłączyłemStachu_76 napisał(a):ten pomarańczowy mi tam nie pasuje
to jest alarm z dołączonym centralnym. Montowany 2 lata temu wszystko działa. Pomyślałem, że dołączę klapę i takie kwiatki mam, że nie działaStachu_76 napisał(a):ta centrala jest nowa tzn zakładasz ją czy była zamontowana

-

gello1 - Gaduła
-

Stachu_76 - Czytacz
miałem ale odłączyłem plus po stacyjce i jest bez (plusa po stacyjce) ale to chyba nie wnosi nic do tego co nie??
-

gello1 - Gaduła
bez plusa (biały ) normalnie działa to gdzie masz podpięty ten biały chyba nie na stałym plusie bo jak na stałym to nie zadziała ci to w tej konfiguracji bez zmian w okablowaniu
-

Stachu_76 - Czytacz
plus po stacyjce mam nie podłączony w ogóle. jakbym miał podłączony pod stały plus to nigdy nie uzbroiłbym zamka po wyjściu z auta.
-

gello1 - Gaduła
AUTOMATYCZNE ZAMYKANIE ZAMKA PODCZAS JAZDY
Jesli do stycznika hamulca podłaczony zostanie przewód pomaranczowy – po upływie ok. 15sekund od właczenia
zapłonu , pierwsze nacisniecie hamulca spowoduje automatyczne zamkniecie centralnego zamka. Po wyłaczeniu
zapłonu zamek automatycznie sie otworzy.
W czasie jazdy mo3liwe jest sterowanie otwieraniem i zamykaniem centralnego zamka za pomoca pilota bez
uzbrajania systemu.
to jest z pdf
a pierwszy raz spotykam się ze centrala nie ma plusa po stacyjce ale może tak się robi
Jesli do stycznika hamulca podłaczony zostanie przewód pomaranczowy – po upływie ok. 15sekund od właczenia
zapłonu , pierwsze nacisniecie hamulca spowoduje automatyczne zamkniecie centralnego zamka. Po wyłaczeniu
zapłonu zamek automatycznie sie otworzy.
W czasie jazdy mo3liwe jest sterowanie otwieraniem i zamykaniem centralnego zamka za pomoca pilota bez
uzbrajania systemu.
to jest z pdf
a pierwszy raz spotykam się ze centrala nie ma plusa po stacyjce ale może tak się robi
-

Stachu_76 - Czytacz
po prostu denerwowało mnie to "uzbrajanie na czas jazdy" a dziwne bo do stycznika pedała hamulca nie podłączałem tego kabelka pomarańczowego co jest na schemacie.Stachu_76 napisał(a):a pierwszy raz spotykam się ze centrala nie ma plusa po stacyjce ale może tak się robi
Więc odłączyłem plus po stacyjce i to "uzbrajanie" zamilkło
-

gello1 - Gaduła
ale pomijając to jak podłączysz przekaźnik pod zielony i plus stały to powinno działać niezależnie od zapłonu
-

Stachu_76 - Czytacz
nie bardzo rozumiem
zresztą plus po stacyjce(biały) możemy pominąć on nic nie wnosi do układu bo jaki by to miało sens. Aby otworzyć klapę muszę włożyć kluczyk do stacyjki??
A jak nie ma kluczyka w stacyjce to nie ma napięcia na plusie po stacyjce czy w ogóle może nie być podłączony ten"biały"
zresztą plus po stacyjce(biały) możemy pominąć on nic nie wnosi do układu bo jaki by to miało sens. Aby otworzyć klapę muszę włożyć kluczyk do stacyjki??
A jak nie ma kluczyka w stacyjce to nie ma napięcia na plusie po stacyjce czy w ogóle może nie być podłączony ten"biały"
-

gello1 - Gaduła
teoretycznie powinien być podłączony po stacyjce a to zamykanie reagowało tylko na zapłon czy wymagany był hamulec na chwile obecna centrala nie wie czy zapłon jest włączony(widzi wyłączony cały czas) zamykałeś drzwi pilotem na odpalonym silniku ? powinien się uzbroić i odciąć zapłon albo np pompę bo nie wiem co masz na żółtym
właśnie że nie dlatego na razie można pominąć biały sprawdź tak jak pisałem wcześniej zielony potraktuj jak minus do przekaźnika i plus stałygello1 napisał(a):Aby otworzyć klapę muszę włożyć kluczyk do stacyjki??
-

Stachu_76 - Czytacz