Alarm i centralny zamek

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez arkadiusz87 » 17 cze 2010, o 23:54

wiec zmalazlem ta centralke tego alarmu byla za bezpiecznikami... Ale byla cala metalowa i nic na niej nie pisalo wiec postanowilem isc do fachowca , kolega polecil mi dobrego i taniego elektryka ktrory tez montuje centralne zamki wiec mi to wszystko ladnie zgra . Moze troche zaplace ale bede mial pewnosc ze wszystko bedzie gralo jak nalezy:-)
to samochód wybiera kierowce a nie kierowca samochód ;p
Avatar użytkownika
arkadiusz87
Badacz tematu
 
Posty: 203
Dołączył(a): 3 kwi 2010, o 19:38
Lokalizacja: gorzów wlkp

 

Syrena Alarmu

Postprzez Gadzik1234 » 19 lut 2011, o 13:53

Witam. chciał bym odłączyc syrene alarmowa bo mnie juz denerwuje nieraz sie tak z głupia włącza. jesli by ktos miał jakis pomysł jak to odłączyc gdzie ona sie znajduje w ogóle, Moj golf to 95r silnik 1.8. Prosze o odpowiedz
Gadzik1234
Berbeć
 
Posty: 10
Dołączył(a): 19 lut 2011, o 13:51
Lokalizacja: Połaniec

Postprzez danny.tcz » 19 lut 2011, o 14:18

alarm ori czy samodzielnie dokladany ?
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
Avatar użytkownika
danny.tcz
Gaduła
 
Posty: 406
Dołączył(a): 5 lut 2010, o 17:05
Lokalizacja: gtc

Postprzez pawelek03576 » 19 lut 2011, o 18:14

włącz syrene posłuchaj skąd wyje odepnij wtyczke albo odetnij kable i po kłopocie :cwaniak:
Avatar użytkownika
pawelek03576
Gaduła
 
Posty: 588
Dołączył(a): 7 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: wójcice

Postprzez K@mil » 19 lut 2011, o 18:37

pawelek03576 napisał(a):włącz syrene posłuchaj skąd wyje odepnij wtyczke albo odetnij kable i po kłopocie


to nie jest rozwiazanie na dluzsza mete... Alarm bedzie pobierał prąd bo dalej bedzie działał tylko nie bedzie go słychać..

Gadzik1234, odpowiedz na pytanie kolegi danny.tcz, bo to wazne
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez Sivy » 19 lut 2011, o 20:04

Gadzik1234 napisał(a):gdzie ona sie znajduje w ogóle


U mnie jest sygnal obok klaksonu czyli za prawa kratka wlotu powietrza w zderzaku. Wtyczka bodazje na dwa piny. Instalacja fabryczna.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
Avatar użytkownika
Sivy
Members
 
Posty: 880
Dołączył(a): 25 cze 2008, o 10:00
Lokalizacja: Güttstadt

Postprzez PiJey88 » 19 lut 2011, o 23:31

a seryjny alarm nie korzysta przypadkiem z syren od klaksonu?
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Sivy » 20 lut 2011, o 01:05

PiJey88 napisał(a):a seryjny alarm nie korzysta przypadkiem z syren od klaksonu?


Ja ma 2 x klakson - syrene.
Ostatnio edytowano 20 lut 2011, o 13:52 przez Sivy, łącznie edytowano 1 raz
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
Avatar użytkownika
Sivy
Members
 
Posty: 880
Dołączył(a): 25 cze 2008, o 10:00
Lokalizacja: Güttstadt

Postprzez Lukasz_golf_1,4 » 20 lut 2011, o 13:45

ja mam dwa i jeden jest w błotniku od strony kier wtyczka koło aku na dwa piny ale kable które idą do kabiny są 4 :-?
by golf
Lukasz_golf_1,4
Czytacz
 
Posty: 59
Dołączył(a): 28 gru 2009, o 01:27
Lokalizacja: Gorzów

Postprzez Karol B. » 20 lut 2011, o 15:17

Gadzik1234, awaryjki tez mrugaja?
Avatar użytkownika
Karol B.
Members
 
Posty: 1617
Dołączył(a): 30 lis 2008, o 21:15
Lokalizacja: Podlasie-BSK

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości