A co z amortyzatorami z GTI I VR6, które są też krótsze o 2 cm jak sportowe?
O gwintach czytałem ze gdy się ustawi wysoko to się tłoczysko szybko zużywa.
Moderator: Moderator
Witam. Jestem nowym klubowiczemi posiadam Golfa 3 GT 1.9 TDI i mam narazie takie pytanie,jak jade moja strzała to nie wiem dlaczego ale czuc kazda dziure nawet taka mala. Co mam do wymiany?? Jakas gumek czy te wersje GT sa takie sztywne??

- Grzegorz1718
- Berbeć
mam pytanko do was czy na ori amory jakbym założył same sprężyny czerwone firmy Fornel sprzedający nie wie ile obniżajaą ale na oko widać że jakie -40 lub -50 nie będzie obcierać o nadkola nic

-

Siw3k - Members
- Rocznik: 2002
- Silnik: 1.8T
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Witam przymierzam się do wymiany zawiasu z ori na kit h&r -60 x -40 i mam takie pytanko odnośnie tylnych odbojów bo pasowałoby je zmienić z tyłu w kicie czy podejdą z serynych amorków tzn czy nie będą za długie żeby nie było jazdy na odboju a nie na amorze 
-

*GoŁa* - Berbeć
*GoŁa* napisał(a):Witam przymierzam się do wymiany zawiasu z ori na kit h&r -60 x -40 i mam takie pytanko odnośnie tylnych odbojów bo pasowałoby je zmienić z tyłu w kicie czy podejdą z serynych amorków tzn czy nie będą za długie żeby nie było jazdy na odboju a nie na amorze
Moim zdaniem lepiej je wymienić na nowe... najlepiej jakieś mocniejsze... bo te co masz szybko powiedzą pa pa na kicie..

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Siw3k napisał(a):ale na tym -40/-40 daje rade![]()
![]()
i nic nie będzie obcierać
![]()
![]()
bo sprężynki takowe niedługo będę miał
Jeny, no to zależy wszystko jakie masz opony, jakie felgi...
Ja mam teraz 205/55 na feldze 15" 7J ET 28, springi -40/-40 i nic mi nie trze. W zimę było 195/65 na 15" 6J ET 35 albo 38 i tarło tylko przy maksymalnym skręcie jak się śniegu nabiło w nadkole
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Panowie, mam pytanie!!
Posiadam gwint MTS, problem z tym zawieszeniem wyglada nastepujaco:
Kiedy ruszam, jade na pierwszym lub drugim biegu, czyli sie "tocze" i wjezdzam na/w nierownosc (np dziury w betonie i takie tam) to cos trzeszczy, halasuje, najpewniej w zawieszeniu, nie mam pojecia czy to sprezyna czy amortyzator, ale bym stawial na to drugie, tak jakby nie bylo cos nasmarowane
(ale nie jest to dzwiek jakby tarl metal o metal) czytalem opinie o gwincie TA-Technix gdzie tez byl opisywany taki problem - ze zawieszenie "piszczy" czy to bedzie cos podobnego wg was
moze juz ktos sie z tym spotkal
Powinienem sie tym przejac i cos z tym zrobic czy sprawe poprostu "olac" bo nie bedzie to mialo wplywu na zuzycie zawieszenia
Posiadam gwint MTS, problem z tym zawieszeniem wyglada nastepujaco:
Kiedy ruszam, jade na pierwszym lub drugim biegu, czyli sie "tocze" i wjezdzam na/w nierownosc (np dziury w betonie i takie tam) to cos trzeszczy, halasuje, najpewniej w zawieszeniu, nie mam pojecia czy to sprezyna czy amortyzator, ale bym stawial na to drugie, tak jakby nie bylo cos nasmarowane
(ale nie jest to dzwiek jakby tarl metal o metal) czytalem opinie o gwincie TA-Technix gdzie tez byl opisywany taki problem - ze zawieszenie "piszczy" czy to bedzie cos podobnego wg was
moze juz ktos sie z tym spotkal
Powinienem sie tym przejac i cos z tym zrobic czy sprawe poprostu "olac" bo nie bedzie to mialo wplywu na zuzycie zawieszenia

R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
BartheZz_3,
KIedyś znajomy mi dał taką rade.
Taka mała rada z mojej strony - przy zakładaniu amorków warto zainwestować w dorobienie teflonowych podkładek pod sprężyny przy pierścieniu rozdzielającym (oryginalnie nic takiego nie ma), a najlepiej ze wszystkich stron sprężyn... Też mam gwint TA i jeżdżę na nim już okrągłe dwa latka - zawieszenie super się sprawuje ale ma mały mankament - po ok. trzech miechach strasznie zaczynają skrzypieć sprężyny, głównie ze względu na wycieranie się farby przy styku z aluminiowym pierścieniem rozdzielającym poszczególne sekcje.... Zamontowanie takich podkładek w 100% niweluje ten efekt i zapobiega dalszemu niszczeniu w skutek zacierania...
Wiem ze masz gwint mts-a ale myśle ze to ten sam problem.
KIedyś znajomy mi dał taką rade.
Taka mała rada z mojej strony - przy zakładaniu amorków warto zainwestować w dorobienie teflonowych podkładek pod sprężyny przy pierścieniu rozdzielającym (oryginalnie nic takiego nie ma), a najlepiej ze wszystkich stron sprężyn... Też mam gwint TA i jeżdżę na nim już okrągłe dwa latka - zawieszenie super się sprawuje ale ma mały mankament - po ok. trzech miechach strasznie zaczynają skrzypieć sprężyny, głównie ze względu na wycieranie się farby przy styku z aluminiowym pierścieniem rozdzielającym poszczególne sekcje.... Zamontowanie takich podkładek w 100% niweluje ten efekt i zapobiega dalszemu niszczeniu w skutek zacierania...
Wiem ze masz gwint mts-a ale myśle ze to ten sam problem.
Zapraszam - mój były variant
moj-golf/gt-tdi-variant-by-maciej78-t36888.html
moj-golf/gt-tdi-variant-by-maciej78-t36888.html
-

maciej78 - Gaduła
Qrcze moze tez byc to, AdiK__ napisal mi pw ze u jego znajomka w passacie sprezyny tarly o bude, to tez sprawdze, maciej78 czyli by trzeba bylo sciagac cala zawieche tak

R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi