Tył mi mocno siedzi od jakiegoś czasu, muszę wymienić sprężyny tylko jak patrzę na allegro to zbytnio nic niema tzn. żadnego znanego jak dla mnie producenta.
Tutaj pytanie, jakiego producenta sprężyny polecacie?
2 pytanie: Amortyzatory KAYABA czy BILSTEIN?
Moderator: Moderator
amorki i sprezyny nie dobijaja chociaz sa sztywne ale poprzednie mialem od GTI chyba bo tak mi walily ze az ucho az meczyly
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
Przednie sprężyny MkIII GTI 8v
Witam,
Mam Gofra GTi z marca 94r, więc zawiecha jest ta współdzielona z MkII. Mam sprężyny przednie z MkIII z 95r (mniejsza średnica górnego zwoju sprężyny) i chciałbym je założyć u siebie. Co musiałbym zmienić w swoim golfie? Talerzyki i co jeszcze?
Dzięki za pomoc.
Mam Gofra GTi z marca 94r, więc zawiecha jest ta współdzielona z MkII. Mam sprężyny przednie z MkIII z 95r (mniejsza średnica górnego zwoju sprężyny) i chciałbym je założyć u siebie. Co musiałbym zmienić w swoim golfie? Talerzyki i co jeszcze?
Dzięki za pomoc.

-

czechu - Czytacz
ja mialem podobnie, tzn. odwrotnie bo mialem golfa 96 roku a sprezyny byly 94... wiec kupilem talerzyki i gumy z lozyskami.... czyli pasowalo by Ci dokupic wlasnie gumy z lozyskami
moje wozidlo: http://www.golf3.pl/topics2/mk3-gti-8v- ... 607#108911
-

TOmeck - Badacz tematu
czechu, na screenie z Etki masz roznice w budowie. Po lewej przed sierpniem 94', po prawej po zmianie konstrukcyjnej.
Na bank: gorne mocowanie, poduszka z lozyskiem, tuleja gwintowana.
Zmieniasz z powodu sprezyn - rozumiem, ze sa krotsze czy fabryka ?

Na bank: gorne mocowanie, poduszka z lozyskiem, tuleja gwintowana.
Zmieniasz z powodu sprezyn - rozumiem, ze sa krotsze czy fabryka ?

Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
-

Sivy - Members
Generalnie to mam sprężyny ch..j wie o czego bo jest taka przestrzeń między nadkolem a oponą że głowa się zmieści. Poprzedni właściciel takie założył. A te drugie są od 1.8 ADZ więc powinien trochę opaść ;D
-

czechu - Czytacz
ja mam golfika końca 94 i już są nowe talerzyki i spreżyny,moj tez ma bardzo duza przestzen od koła do nadkola ale słyszalem ze sam sprezyny sportowe niszacza amortyzatory te co sa zwykłe
a oto moj golfik : http://www.golf3.pl/topics2/moj-golfik- ... t15826.htm
- waszka1985
- Badacz tematu
A tak w ogóle to golf z którego będę zakładał sprężyny waży 1050kg, natomiast mój 1110kg. Będzie to miało jakiś BARDZO negatywny wpływ na springa i prowadzenie?
-

czechu - Czytacz