Moderator: Moderator
Sprezyny GT/GTI
Witam
Panowie mam golfa III 1.8 GT silnik ABS 90KM i mam zalozone sprezyny od GTI
A jak wiadomo golfy GTI byly ciezsze i auto wydaje mi sie teraz strasznie terenowe?? Czy jesli zaloze sprezyny od GT to obnizy sie tak jak powinien
Czy moze jest dobrze z gleba?? Ale wydaje mi sie ze jest za wysoko i wogle jest trzaska mi w zawieszeniu mimo iz mam wymienione cale zawieszenie (Amorki, wszyskie gumy, tuleje, poduszki mcpersona, odboje wszystko przod i tyl)
Zdjecie ilustrujace cala sytuacje

Panowie mam golfa III 1.8 GT silnik ABS 90KM i mam zalozone sprezyny od GTI
A jak wiadomo golfy GTI byly ciezsze i auto wydaje mi sie teraz strasznie terenowe?? Czy jesli zaloze sprezyny od GT to obnizy sie tak jak powinien
Czy moze jest dobrze z gleba?? Ale wydaje mi sie ze jest za wysoko i wogle jest trzaska mi w zawieszeniu mimo iz mam wymienione cale zawieszenie (Amorki, wszyskie gumy, tuleje, poduszki mcpersona, odboje wszystko przod i tyl)
Zdjecie ilustrujace cala sytuacje

-

djkula - Czytacz
jakie sprezyny ?
Posiadam nastepujacy problem. Nosze sie z zamiarem ponownego obnizenia golfika z tym ze na prodzie posiadam amortyzatory MTS Technix -20mm a na tyle amortyzatory Turbo -30 mm
i tutaj pojawia sie pytanie. Jakie sprezyny zamontowac ? zalezy mi na obnizeniu -60
i tutaj pojawia sie pytanie. Jakie sprezyny zamontowac ? zalezy mi na obnizeniu -60
-

emilos - Badacz tematu
Na necie jest tego mnóstwo. Do wyboru do koloru. Widzę że naprawdę lubisz nisko. A wracając do tych sprężyn to na tym nie ma co oszczędzać. w końcu chodzi też o nasze bezpieczeństwo. Bilstein polecam
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Ja bym celował przód -60 tył -40, albo tak jak pisałPro100, czyli po równo. Biorąc pod uwagę stan naszych dróg to raczej po równo. Ale decyzja należy do Ciebie
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

djkula - Czytacz
Jeśli springi masz ori GTI to zmiana na GT nic nie da, bo to właściwie to samo..
Przed wymianą amorów tez Ci tak wysoko stał? Bo mozliwe ze amory masz załozone z deka dłuzsze niz te stare..
Przed wymianą amorów tez Ci tak wysoko stał? Bo mozliwe ze amory masz załozone z deka dłuzsze niz te stare..
-

Ramze$ - Czytacz
Przed wymiana amorow stal tak samo
Jest jeszcze opcja ze sa to sprezyny od TDI
A Diesel jak wiadomo jest ciezszy
Jest jeszcze opcja ze sa to sprezyny od TDI
A Diesel jak wiadomo jest ciezszy-

djkula - Czytacz
djkula, amory w GTI sa krótsze. I takie zdobądź, pewnie z tyłu masz teraz zwykłe od CL, zresztą w podróbach standardowych zwykle jest tylko jeden rodzaj z danej firmy, albo dwa ten drugi przeznaczony do GTI krótszy o 3 cm jeśli chodzi o tył.
- pablomed
- Members