Moderator: Moderator
-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
kolego przy wymiane amorków konieczna jest wymiana poduszek amortyzatorów wraz z łożyskiem , koszt tej poduszki i łozyska okolo 35-45zł/szt , podnies auto na windzie nie sciagajac kola i na 100% bedziesz mogl nim ruszac w gore i w dol bo poduszki wybite , przerabialem to 2 dni temu
jak to wymienisz jedz na stacje i niech Ci ustawią dobrze kąt
jak to wymienisz jedz na stacje i niech Ci ustawią dobrze kąt-

bioly21 - Gaduła
prezesik25 napisał(a):A gdzie tak pisze, że przy wymianie amorów KONIECZNA jest wymiana poduch? Owszem, przy wymianie amorka MOŻNA wymienić poduchę, aby zrobić 2 rzeczy za jednym zamachem, ale nie KONIECZNIE.
slowa znajomego dniagnosty z ktorym o tym rozmawialem
-

bioly21 - Gaduła
dla kogos kto sie zna to jest oczywiste i widzi czy zmieniac czy nie
a dla laikow takich jak ja w tych sprawach to roznicy nie bylo dopiero jak mi kumpel powiedzial ze trzeba zmienic i pokazal na podniesionym aucie co sie dzieje jak te poduszki sa wybite/zuzyte to nie zastanawiajac sie pojechalem do sklepu kupilem nowy komplet i przelozylem 
a dla laikow takich jak ja w tych sprawach to roznicy nie bylo dopiero jak mi kumpel powiedzial ze trzeba zmienic i pokazal na podniesionym aucie co sie dzieje jak te poduszki sa wybite/zuzyte to nie zastanawiajac sie pojechalem do sklepu kupilem nowy komplet i przelozylem 
-

bioly21 - Gaduła
Amortyzatory przód jaki koszt naprawy i nowe czy używki?
witam,jak w temacie.
Jaki jest koszt amortyzatorów na przód i robocizny? Robił ktoś i czy dużo przy tym jest roboty ponieważ chciałbym mieć w miarę szybko auto do 2 dni.
Pozdrawiam
fant1984
Jaki jest koszt amortyzatorów na przód i robocizny? Robił ktoś i czy dużo przy tym jest roboty ponieważ chciałbym mieć w miarę szybko auto do 2 dni.
Pozdrawiam
fant1984
- fant1984
- Berbeć
jak masz narzedzia to okolo 3-4h pracy juz z pojechaniem na stacje z ustawieniami
jak kupujesz amory to kup tez oslony i odboje do tego mozesz kupic poduszki (jak masz wybite) calosc kolo 300-400zl zalezy jakie amory chcesz kupic
jak kupujesz amory to kup tez oslony i odboje do tego mozesz kupic poduszki (jak masz wybite) calosc kolo 300-400zl zalezy jakie amory chcesz kupic
-

bioly21 - Gaduła
racja ale jak kupowalem poduszki to lozyska byly w zestawie i nawet samych poduszek kupic bez nich nie mozna bylo
dlatego o nich zapomnialem
przyklad ceny jakie ja placilem:
amory z odbojami i gumami bilstein 280zł
poduszki z lozyskami 2 komplety 80zl
do wymiany musisz miec sciagacze do sprezyn no i oczywiscie klucze , wymiana nie jest trudna
od gory klucz 22 i imbus od dolu 2 klucze 18 i do roboty
dlatego o nich zapomnialem
przyklad ceny jakie ja placilem:
amory z odbojami i gumami bilstein 280zł
poduszki z lozyskami 2 komplety 80zl
do wymiany musisz miec sciagacze do sprezyn no i oczywiscie klucze , wymiana nie jest trudna
od gory klucz 22 i imbus od dolu 2 klucze 18 i do roboty

-

bioly21 - Gaduła