Moderator: Moderator
nie szkodzi nie najdzie brud
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
amorki bilstein
Witam. Mam kilka pytań. Zamierzam wymienić amorki u siebie. Decyzja padła na bilstein. I tutaj moje pytanie. Bo znalazlem 2 takie zestawy:
1.
http://allegro.pl/amortyzatory-vw-golf- ... 55249.html
2.
http://allegro.pl/amortyzatory-golf-2-3 ... 09831.html
Różnia sie ona tym ze pierwszy to przod olejowe, tyl gazowe.
Zaś w drugim (droższy) wszystko jest gazowe. Który polecacie wybrać? Czy droższy znaczy lepszy? Bo jak do tej pory wszystko co slyszalem to ze olejaki sa duzo lepsze i myslalem ze co za tym idzie drozsze. A w tych dwóch przypadkach jest odwrotnie. Dzięki wielkie za jakieklowiek odpowiedzi i info na ten temat. pozdro
1.
http://allegro.pl/amortyzatory-vw-golf- ... 55249.html
2.
http://allegro.pl/amortyzatory-golf-2-3 ... 09831.html
Różnia sie ona tym ze pierwszy to przod olejowe, tyl gazowe.
Zaś w drugim (droższy) wszystko jest gazowe. Który polecacie wybrać? Czy droższy znaczy lepszy? Bo jak do tej pory wszystko co slyszalem to ze olejaki sa duzo lepsze i myslalem ze co za tym idzie drozsze. A w tych dwóch przypadkach jest odwrotnie. Dzięki wielkie za jakieklowiek odpowiedzi i info na ten temat. pozdro

- siemo012
- Czytacz
za taka cene to ja wolalbym gwintowane zawieszenie
gazowe sa mieksze z tego co pamietam czyli komfort jazdy wiekszy
a olejowo gazowe czyli olejowe sa twardsze
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
trojeczkaGT napisał(a):za taka cene to ja wolalbym gwintowane zawieszenie
?? ale pomieszałeś nie ma znaczenia. gazowe są często stosowane do sportowych/ twardszych sprężyn - obniżających np. pow. -45 powinny być już gazówki.
poza tym poczytaj: http://www.amortyzatory.za.pl/opis/zasada.html
(dodam że gazowe także posiadają olej, potoczenie się na nie mówi gazowe bo zamiast powietrza w olejowych jest konkretny gaz)
Gwintowane zawieszenie - kolega może chce pozostać przy standardowym zawieszeniu.
Gazówki powinny ci dłużej wytrzymać.
Masz standardowe zawieszenie? - wystarczy tańszy zestaw
dodatkowo polecam wymienić poduszki amortyzatorów żeby potem nie robić roboty 2 razy w razie czego, no i jeśli chodzi o przód zbieżności + kąty.
-

greg001 - Gaduła
pytanie o amortyzatory
witam
ostatnio stalem sie posiedaczem felg 7.5j rozmiar 16 i mam na nich zalozone oponki 215/40
lecz mam taki problem gdyz tyl niestety na dziorach obciera mi opony i wpadl mi do glowy pomysl na zakup czerwonych sprezyn -40/-40 i zalozyc je na oryginalne amorki i tutaj moje pytanie czy to by mi pomoglo w tym zeby nie obcieralo opony
pozdrawiam
ostatnio stalem sie posiedaczem felg 7.5j rozmiar 16 i mam na nich zalozone oponki 215/40
lecz mam taki problem gdyz tyl niestety na dziorach obciera mi opony i wpadl mi do glowy pomysl na zakup czerwonych sprezyn -40/-40 i zalozyc je na oryginalne amorki i tutaj moje pytanie czy to by mi pomoglo w tym zeby nie obcieralo opony
pozdrawiam
- czorny1106
- Czytacz
Najlepszym wyborem będzie zakup kitu lub gwintu.
Teoretycznie na seryjne amory nie powinno zakładać się sportowych sprężyn, gdyż skracasz ich żywotność.
Teoretycznie na seryjne amory nie powinno zakładać się sportowych sprężyn, gdyż skracasz ich żywotność.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
oj tam. na -40 spokojnie może założyć seryjne amorki. Dobrze by było jakbyś dał amorki o skróconym skoku ew. można poczarować i dać dodatkowe odboje do amorka jest coś takiego np. z Ta-Technix - taki walec dumy z dziurką w środku żeby przeszedł amor. Najlepiej jakbyś sklepał rant.
Kumpel zaś zrobił inny myk tzn. dał znalazł firmę która mu utwardziła dodatkowo sprężyny ale zaś one się nie uginają prawie w ogóle + amorki gazowe.
Kumpel zaś zrobił inny myk tzn. dał znalazł firmę która mu utwardziła dodatkowo sprężyny ale zaś one się nie uginają prawie w ogóle + amorki gazowe.
-

greg001 - Gaduła
mi chodzi tylko o to ze czasem wyjezdzam autem z 2+ czyli nawet pelny tyl ludzi i chce sie dowiedziec jak zrobic zeby nie obcieralo wiec przyjme kazda propozycje
- czorny1106
- Czytacz