No właśnie, zależy mi na tym żeby zawieszenie nie było twarde (sportowe) tylko miękki i ciche. ;d A ile kosztują amorki tych firm co napisałeś?
[ Dodano: 2012-07-18, 18:07 ]
Znalazłem amorki Firmy KYB ale chyba to nie te;d bo są tanie albo mi się tak wydaje. http://allegro.pl/amortyzatory-przod-ky ... 44649.html to te?
Moderator: Moderator
golf 1.4 napisał(a):900zł?Aż tyle?
a jak Ci się jezdzi na tych amorkach? Twarde są?
jak chcesz zeskanuję ci fakturę. Miałem zawieszenie w takim stanie,że wymieniałem dosłownie wszystko. policz amorki(565) + sprężyny(270)+ odboje(jakieś drobne). Poza tym wolę trochę dołożyć,a mieć na dłuższy czas
- roomek
- Czytacz
Ja polecam Ci polskie Statim - miękkie olejowe i niedrogie. Mam je już 4 lata na przodzie i jak na razie są wporządku a sprężyny pękły bo amory już były wywalone, sprężyna na każdej dziurze pracuje kilka razy zamiast tylko raz, może dwa razy się ugiąć. Żadna sprężyna nie wytrzyma długo na zdechłym amorku.
-

prezesik - Members
szatannn napisał(a):chcesz tanio kup HARTa amory przez rok powinny wytrzymać
To tak jak podcieranie tyłka szkłem - zamiast kupić papier
Na tym nie musimy oszczedzac (oszczednosc ?) bo rozbiezność w cenach nie jest jakas gigantyczna.
DObre amorki odwdzięczą się długą i bez awaryjną pracą.
Mój golfik
-

slawek5t - Members
dokładnie to ja potrzebuję tylko na przód. A jak wymieniam amorki to sprężyny też by wypadało bo pewnie dostają po dupie przy wybitym amorku?
Odboje mogę mieć ze starych czy też muszę mieć nowe?
Odboje mogę mieć ze starych czy też muszę mieć nowe?
-

golf 1.4 - Gaduła
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe