Moderator: Moderator
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Re: Amortyzatory
Sprawdzałem, guma od wydechu jest ok. Stuki słychać raczej z rejonu schowka tylnego z lewej strony, jednak nadal obstawiam amorka. Na weekend jak pogoda dopisze to podniosę auto i zerknę co tam siedzi, gumę i tak kupie bo pewnie wyrobiona - auto mam 5 lat, ja tam nie zerkałem a przede mną kiedy ktoś patrzał to nie wiadomo 

-

chris1989 - Berbeć
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Byłem dzisiaj na trzepaku i okazało się że amorki są ok, problemem są gumowe tuleje na belce tylniej - praktycznie guma jest zerwana i wszystko lata i obija się. Wie ktoś ile mechanicy kasują za takie coś? czytałem że prasę potrzeba do tego a niestety nie mam warunków 

-

chris1989 - Berbeć
Wątpię by mechanik bawił się z prasa przy wymianie. Masz FAQ z vwgolf; http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=213481
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Niestety nie mam dostępu, pod blokiem ciężko zrobić a kanał jest ale tylko ogólnodostępny, bez prądu więc lipa
coś przy okazji jeszcze warto tam wymienić, żeby belki 2 razy nie zrzucać? 
coś przy okazji jeszcze warto tam wymienić, żeby belki 2 razy nie zrzucać? 
-

chris1989 - Berbeć
Skoro konwersacja została zawieszona prawie 5 lat temu, to pozwolę sobie rozpocząć ją na nowo.
Otóż podobno nawet najlepszym amortyzatorom przyda się dodatkowa osłona. Wykonana z gumy - ale jakiej, jak gruba ma być osłona, to już na stronie nie zostało dokładnie określone.
Może ktoś z Was się orientuje, o co dokładnie tu chodzi???
Otóż podobno nawet najlepszym amortyzatorom przyda się dodatkowa osłona. Wykonana z gumy - ale jakiej, jak gruba ma być osłona, to już na stronie nie zostało dokładnie określone.
Może ktoś z Was się orientuje, o co dokładnie tu chodzi???
- Jumbledyjo
- Berbeć
- Rocznik: 2004
- Silnik: 1.8