Moderator: Moderator
-

MEDIASPORY - Badacz tematu
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Zalozylem amory i jest spoko jeszcze przy okazij sie okazalo ze mam guz na tylnej oponie i opony tyl tez wymienilem ,narazie smigam przynajmniej nie rzuca ale co mnie skasowali za opony i amortyzatory to tylko ja wiem 

Na koniec zmiany, zimnej piany, mlodego ciala i zeby sie stara nie dowiedziala. 73
-

farser - Czytacz
mcsym napisał(a):buffalo, a więc jak już wymieniasz amortyzatory to wypada wymienić tez odboje, no chyba że są w dobrym stanie, ale koszt niewielki, a bedziesz miał spokój. gazowe są teoretycznie troszke twardsze. tylko nie kupuj tych z allegro po 50 zł. polecam kayaba, monroe, sachs. nie są drogie, a przynajmniej długo posłużą.
KYB EXcel G czy Ultra SR ?
sprezyny tez wypadaloby zmienic przy okazji? mozna kupic seryjne nowe?
-

Antoine - Czytacz
Wymiana amortyzatorów
panowie kupilem samochod golfa gt 95rok i ma wsawione zolte zawieszenie firmy koni....niesety mimo ze nie jest one wybite na przegladzie 88% chce je zmienic bo to nie jest jedzenie....tylko uwaznie zeby skrzyni nie zgubic...ale mam pytania.....czy do golfa gt sa jakies specjlne amorki czy nie???bo jak bylem patrzec w sklepie byly do zwyklego golfa 1.8 90km albo do 2.0 gti a o 1.8gt nic nie pisało??wiec jakie tam wchodza.....i musze wszystko wymienic amorki i sprezyny??jaki to koszt mniej wiecej???zbieznosc i geometrie tez trzeba???
- Sebastian1988
- Czytacz
wymieniasz sprężyny i amorki a potem na geometrie jedziesz
golf GT miał taka samą zawieche jak zwykły golf, tylko GTI miały niższe spręzyny
golf GT miał taka samą zawieche jak zwykły golf, tylko GTI miały niższe spręzyny
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Pewnie...Wszystko można kupić...JAkieś 4 miesiące temu wymieniłem w moim goferku całe zawieszenie na"cywilne". Wcześnie jeździłem na gwincie FK, ale że było dośc wysłużone zmieniłem... Co do amortyzatorów polecam kayaba gazowe...Troszeczke twardzsze ale wypadają świetnie. Ja robiłem całe zawieszenie: tulejki,łożyska,końcówki drążków,łączniki... Jednym słowem wszystko... Pamiętaj, że przy wymianie amorów warto zainwestować w odboje i osłony(koszt niewielki).Pozdrawiam 

-

cacek - Berbeć
cacek napisał(a):Pewnie...Wszystko można kupić...JAkieś 4 miesiące temu wymieniłem w moim goferku całe zawieszenie na"cywilne". Wcześnie jeździłem na gwincie FK, ale że było dośc wysłużone zmieniłem...
i jak wrazenia po przesiadce?
cacek napisał(a):Co do amortyzatorów polecam kayaba gazowe...Troszeczke twardzsze ale wypadają świetnie. Ja robiłem całe zawieszenie: tulejki,łożyska,końcówki drążków,łączniki... Jednym słowem wszystko... Pamiętaj, że przy wymianie amorów warto zainwestować w odboje i osłony(koszt niewielki).Pozdrawiam
Czyli ExcelG? jakie koszty pozostalych elementow? a koncowki drozkow to po co skoro te co sanie wykazuja luzow? odboje i osloy oryginalne za ASO czy zamenniki?
-

Antoine - Czytacz
Ja brałem wszystko zamienniki... Te wszystkie końcówki nie są zbyt drogie, cen dokłądnie nie pamiętam...Łóżyska chyba po 42 zł od sztuki, końcówki drążków coś koło 25 zł...Nie pamiętam dokładnie wszystkiego. A co do wrażeń po przesiadce...Na początku nie mogłem się przyzwyczaić(w zakrętach trzeba uważać z prędkością
) ale teraz jest super... Jeździ się perfekcyjnie... Samochód jakby wyjechał z fabryki...Jedzie jak po torach
[ Dodano: 2008-06-26, 19:23 ]
Tak..ExcelG
) ale teraz jest super... Jeździ się perfekcyjnie... Samochód jakby wyjechał z fabryki...Jedzie jak po torach
[ Dodano: 2008-06-26, 19:23 ]
Tak..ExcelG
-

cacek - Berbeć
-

MEDIASPORY - Badacz tematu
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

mcsym - Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 2.0 16V ABF
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
chłopaki ale nikt nie pomyslał o górnych mocowaniach amortyzatorów co jest największym problemem zawieszenia w VW. buffalo jak zmieniasz amorki to kup na świety spokuj te osłony i odboje i górne łozyska Mc Perssona. czyli łozyska i poduszki. spręzyny zostaw stare.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi