mi za to poszedl olej z jednego amora i trzeba bedzie wymienic z tylu amorki polecacie jakies ?Moderator: Moderator
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
nie kupuj monroe. duzo reklamacji jest na nie. ja załozyłem sachsa. mogą też kayba. mam gazówki i nic nie syczy
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Jakie amorki na tył ?? i czy muszę kupić też sprężyny ?
Witam.
Mój problem odbiega czasów jak kupiłem szerokie oponki (195), wcześniej mialem 175.
No i jak auto ma 4 ludzi na pokładzie to mi opony trą o nadkola... w piątkę był jeszcze gorzej.
Ale nawet gdy jadę we dwóch to po takich wybojach mi także trze.
Zauważyłem że to tylko lewa strona tak.
Czy to jest wina amortyzatorów czy sprężyn
Może wystarczy wymienić same amortyzatory ale jakie powinienem kupić?? Olejowe czy gazowe bo na allegro tego mnóstwo. Chciałbym coś niedrogiego a dobrego, by przy komplecie ludzi nie tarły mi tylne opony o nadkola.
Oczywiście chodzi mi o standardowe zawieszenie na tył do golfa III 1.8 GL 75 koni z 92 roku.
Możecie mi podać linki coś z allegro co polecacie takie za rozsądną cene.
dzięki z góry
Mój problem odbiega czasów jak kupiłem szerokie oponki (195), wcześniej mialem 175.
No i jak auto ma 4 ludzi na pokładzie to mi opony trą o nadkola... w piątkę był jeszcze gorzej.
Ale nawet gdy jadę we dwóch to po takich wybojach mi także trze.
Zauważyłem że to tylko lewa strona tak.
Czy to jest wina amortyzatorów czy sprężyn
Może wystarczy wymienić same amortyzatory ale jakie powinienem kupić?? Olejowe czy gazowe bo na allegro tego mnóstwo. Chciałbym coś niedrogiego a dobrego, by przy komplecie ludzi nie tarły mi tylne opony o nadkola.
Oczywiście chodzi mi o standardowe zawieszenie na tył do golfa III 1.8 GL 75 koni z 92 roku.
Możecie mi podać linki coś z allegro co polecacie takie za rozsądną cene.
dzięki z góry
Golfisko sprzedane. Już powoli do bankructwa doprowadzało. Ulga totalna...
-

DaRu - Czytacz
mi się wydaje ze wystarczy zmienić tylko same amartyzatory i bedzie ok a co do wyboru to wez gazowe
Mój VW GOLF 3
moj-golf/by-adek-19-t5645.html
moj-golf/by-adek-19-t5645.html-

Adek19 - Members
Witam !
Dokładnie jak poprzednik patrz za gazowymi. A co do sprężyn to musisz sam ocenić odkręć klo i sprawdz w jakim są stanie. U mnie juz byly w takim stanie ze potrafilem je lekko ugioć 2 palcami
Jak są sztywne i trzymajo sie dobrze to zostaw pozdro
Dokładnie jak poprzednik patrz za gazowymi. A co do sprężyn to musisz sam ocenić odkręć klo i sprawdz w jakim są stanie. U mnie juz byly w takim stanie ze potrafilem je lekko ugioć 2 palcami
Jak są sztywne i trzymajo sie dobrze to zostaw pozdro- n00b1two
- Czytacz
Ok dzięki. Czyli kupić gazowe...
a możecie mi podać z aukcji allegro które by były najlepsze
Bo jest tego dużo tam.
I wiecie w takiej dobrej rozsądnej cenie.
bo nie wiem czy np takie by były dobre
Amortyzatory tył gazowe
no i do tego odboje Odboje do tych amortyzatorów
a możecie mi podać z aukcji allegro które by były najlepsze
Bo jest tego dużo tam.
I wiecie w takiej dobrej rozsądnej cenie.
bo nie wiem czy np takie by były dobre
Amortyzatory tył gazowe
no i do tego odboje Odboje do tych amortyzatorów
Golfisko sprzedane. Już powoli do bankructwa doprowadzało. Ulga totalna...
-

DaRu - Czytacz
panowie i nic wam nie pomoże do puki do puty nie pojedziecie do blacharza i wam blacharz nie pozagina rantów na nadkolach. wiecie o co chodzi?? koles miał ten sam problem takie same opony zmieniał amorki spręzyny- nowe sprężyny nawet dał do kowala zeby je utwardził i dupa zbita. pojechał do zakładu pozaginali mu ładnie nadkola i problem znikł na wieki
-

SotoM - Members
piotrus23 napisał(a):nie wiem czy to dobre wyjscie u mnie na bank sa amorki do wymiany i dlatego jak go bujnie to obciera ja zakładam sportowe zawieszenie i bedzie luzik
a założenie spotrowego zawieszenia - to co masz na mysli?? same spręrzyny?? czy koplet z sport amorami... z reszta i tak to nic ci nie dabez pozaginania rantów nie polatacie.
P.S wszystkim - miłej obcierki
-

SotoM - Members