Moderator: Moderator
może ale u ciebie tak się nie dzieje ponieważ wbrew temu co napisałeś na dodatkowy tlen wchodzący do wydechu przez dziurę sonda reaguje wzbogaceniem a nie zubożeniem mieszanki. Co u ciebie nie następuje bo spalanie jest ok. Więc pewnie dziurka jest za mała żeby szkodzićgello1 napisał(a):Czy ta nieszczelność może wpływać na zakłucenia w pracy sondy lambda
- pablomed
- Members
no wiem czyli wysyła do komputera aby zmniejszył dawkę paliwa(silnik słaby) i o to mi chodzi bardziej niż zużycie paliwa 

-

gello1 - Gaduła
Ludzie to umieją szukać dziury w całym 7 litrów na 100km pali a ten że dużo chłopie diesel pali 6 co ty chcesz jak ci pali 7 litrów to masz chłopie złoty silnik inne palą więcej 8 to norma co tu chcieć nie wiem. 

-

dadi321vw - Badacz tematu
kolega się dziwi że za mało
a nie narzeka że za dużo.
gello1, jeśli jest dziura w wydechu przed sonda to przez nią do wydechu i do sondy leci tlen. Sonda odbiera nadmiar tlenu generując niskie napięcie, a to dla sterownika jest wskazaniem do wzbogacenia mieszanki. Gdyby tak się działo u Ciebie to spalanie byłoby nadmierne - więc nie masz z tym problemu.
a nie narzeka że za dużo.
gello1, jeśli jest dziura w wydechu przed sonda to przez nią do wydechu i do sondy leci tlen. Sonda odbiera nadmiar tlenu generując niskie napięcie, a to dla sterownika jest wskazaniem do wzbogacenia mieszanki. Gdyby tak się działo u Ciebie to spalanie byłoby nadmierne - więc nie masz z tym problemu.
- pablomed
- Members
katalizator
Witam
Prosze was koledzy i kolezanki o pomoc. musze kupic katalizator do mojego golfa: 1.6 AEA 75km 1995r.
i nasuwa sie pytanie aki to ma byc katalizator. jakby ktos moglby mi poslac zdjecie takiego katalizatora jaki znajduje sie w tym modelu auta, poniewaz ja niemam mozliwosci zobaczenia samemu
z Gory Dzieki
Prosze was koledzy i kolezanki o pomoc. musze kupic katalizator do mojego golfa: 1.6 AEA 75km 1995r.
i nasuwa sie pytanie aki to ma byc katalizator. jakby ktos moglby mi poslac zdjecie takiego katalizatora jaki znajduje sie w tym modelu auta, poniewaz ja niemam mozliwosci zobaczenia samemu
z Gory Dzieki
- dawi19
- Badacz tematu