no tak panowie z tym smarem pewnie macie rację ale ja na przykład jak jadę dość szybko ok 100 i redukuję z5 na 4 to też mi coś kur.. czuć jakimiś pieczonymi ziemniakami z nutą spalenizny to samo jak stanę na światłach ale raz na 2 tygodnie i ja nie wiem co może to być dla mnie dziwne
[ Dodano: 2010-01-25, 14:15 ]
a katalizator jest w oryginale ma 250 000
Moderator: Moderator
strumiennica zamiast katalizatora w golfie 1.6 ABU
mam zamiar wywalić kata z golfa 1.6 ABU i wstawić strumienice tyle że sonda lambda jest przed katalizatorem co myślicie
??
??- tomak999
- Czytacz
kolego tez mam 1.6 ABU i znajmony na stacji przegladów powiedział mi że w benzyniakach nie ma co kombinowac po przegladu nie podbija ,co innego w ropniakach
tam smiało mozesz kata wywalic ale nie tu.
tam smiało mozesz kata wywalic ale nie tu.-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
swatu napisał(a):kolego tez mam 1.6 ABU i znajmony na stacji przegladów powiedział mi że w benzyniakach nie ma co kombinowac po przegladu nie podbija
nieprawda, kupujesz strumienice i ona wyglada tak samo jak katalizator i nic Ci nie zrobia... jak w dowodzie nie masz KAT to nie musisz miec kata.
-

K@mil - POMOCNIK

Troszek racji jest
po 93 roku wszystkie auta musza miec katalizatory,a szczegolnie jak masz w dowodzie ,,KAT" Ja usunolem swoj katalizator i wstawilem strumienice w obudowie katalizatora
na przegladzie koles zobaczyl ze jest nowy ,,Kat" i nie wsadzal sondy!!! Ale dzis bylem na przegladzie instalacji LPG i koles wsadzil sonde i powiedzial ze wszystko jest ,,Wzorcowo" ale ja mam LPG jezeli ty masz tylko w benzynce to mozesz miec problemy na przegladzie
mozesz ale nie musisz. Ogolnie polecam Strumienice bo samochud troszke sie odblokowuje i wyraznie czuc roznice 
po 93 roku wszystkie auta musza miec katalizatory,a szczegolnie jak masz w dowodzie ,,KAT" Ja usunolem swoj katalizator i wstawilem strumienice w obudowie katalizatora
na przegladzie koles zobaczyl ze jest nowy ,,Kat" i nie wsadzal sondy!!! Ale dzis bylem na przegladzie instalacji LPG i koles wsadzil sonde i powiedzial ze wszystko jest ,,Wzorcowo" ale ja mam LPG jezeli ty masz tylko w benzynce to mozesz miec problemy na przegladzie
mozesz ale nie musisz. Ogolnie polecam Strumienice bo samochud troszke sie odblokowuje i wyraznie czuc roznice 
-

Goral1985 - Badacz tematu
U mnie też się okazało że kata niema !
nawet dowiedziałem się że nie wszystkie 1.8 miały !
Ważne żeby w dowodzie nie było kat.
a głośniej o wiele nie będzie !
nawet dowiedziałem się że nie wszystkie 1.8 miały !
Ważne żeby w dowodzie nie było kat.
a głośniej o wiele nie będzie !
-

saladrus - Members