Moderator: Moderator
pablomed, w sposób niekontrolowany przy starcie silnika włącza sie abs przez jakieś 1 min może trochę krócej do tego jak drży pedał, gdy hamuję slychać dziwny odgloś metaliczyny i auto nie chce za bardzo hamować .
Ostatnio edytowano 10 sie 2013, o 21:50 przez Dj Devilek, łącznie edytowano 1 raz
-

Dj Devilek - Badacz tematu
Dj Devilek napisał(a):były 2 błędy jakoś że czujnik abs tył lewy i lewy przód , oke kupilem nowe czujnik , skasowałem błędy wykrzyknik zgasł
Jakie czujniki kupiłeś? Bo pewnie były to zamienniki. Może tak być że mają wade i nie działają.
Dj Devilek napisał(a):w sposób niekontrolowany przy starcie silnika włącza sie abs przez jakieś 1 min może trochę krócej do tego jak drży pedał, gdy hamuję slychać dziwny odgloś metaliczyny i auto nie chce za bardzo hamować .
Multimetr w dłoń i pomierz wszystkie czujniki.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
bez pracującej pompy auto normalnie hamuje jeśli niema wycieków, te metaliczne odgłosy nijak mi nie pasują do jej uszkodzenia. Trzeba chyba na to spojrzeć bardziej całościowo czyli sprawdzić stan hamulców przy kołach, podpiąc się pod VAG, możliwe że to nie jedna usterka hamulców tyło wiecej połączonych,.
- pablomed
- Members
Abs hamowanie, kontrolka
Witam, mam problem w moim Golfie kombi Td 1997r. Otóż świeci mi sie caly czas kontrolka od abs i nie ma abs. Zauważyłem też ze zaciski nie odbijaja do końca od tarcz. Felgi mam całe czarne od hamowania. Co moze byc z tym abs'em ?
- carlos123
- Berbeć
Najczestsza usterka to uszkodzenie ktoregoś czujnika, to sie sprawdza omomierzem wg porad na forum, reszte ukladu komputerowo. Nieodbijania kolcków z tym raczej nie wiąż, z tym że barwienie felg od zwykłych klocków jest zawsze, jeśli faktycznie nie odbijają czyli koło ciężko sie kręci po podniesieniu auta, to trzebe regenerować zaciski
- pablomed
- Members
Zaczela sie swiecic kontrolka od ABS
Witam. Panowie wracalem do domu i nagle zapalila mi sie kontrolka od ABS i swieci sie ciagle a ABS nie dziala. Co mam robic?
- Piekal
- Badacz tematu
Multimetr w dlon i mieszysz czujniki pokolei. Sprawny czujnik ma opor 1-1,3 oma.
Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
-

Grzesiek2507 - Members
Oj mam podobnie czasem. Czujnik szaleje.
Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
Moj poprzedni "Europe":
-

Grzesiek2507 - Members